4 omedelbart effektiva metoder för att ta bort gräsfläckar från jeans

av Hilda Maria Morgan

02 Maj 2024

Advertisement

När det fina vädret kommer tillbaka och man börjar ge sig ut mer igen kommer oundvikligen även de irriterande gräsfläckarna på tygerna att bli fler. Dessa gröna fläckar kan vara mycket svåra att ta bort, eftersom de tenderar att fästa på djupt av tyget och är ofta riktigt irriterande, särskilt för föräldrar till små barn.

Då är det bra att veta att det finns några praktiska och mycket effektiva medel för att snabbt ta bort dessa fläckar från jeans. Detta genom att använda produkter som man redan vanligtvis har hemma.

Advertisement

1 - Marseille-tvål

@forestofdelights / Instagram

Den första extremt användbara metoden för att ta bort gräsfläckar från jeans är att använda Marseille-tvål genom att direkt gnugga det drabbade området med en blandning av tvål och vatten.

Du kan gnugga fläcken ordentligt med händerna eller använda en svamp med en grövre sida (oftast den gröna).

Låt sedan det hela verka i en halvtimme så att tvålen torkar och fäster väl på det grönfläckade området. Kör sedan en vanlig tvätt i tvättmaskinen.

Advertisement

2 - Alkohol

@detroitdenim / Instagram

Även 70 % alkohol är också en giltig allierad i kampen mot gräsfläckar på jeans. I synnerhet kan du använda alkohol om den tidigare metoden med Marseille-tvål inte helt lyckades eliminera den gröna fläcken.

Späd alkoholen med vatten och applicera blandningen på det fläckade området med en svamp, skölj sedan allt med rent vatten.

Om detta botemedel inte heller fungerar kan du också prova att använda en klassisk tygfläckborttagare.

3 - Citron

Needpix

Ett annat alternativ, i det här fallet avgjort mer hållbart än alkohol och fläckborttagningsmedel, för att eliminera gräsfläckar från jeans, är användningen av en citron eller vinäger.

Blöt en trasa med vatten och citronsaft eller vinäger och gnugga den direkt på det fläckiga området av jeansen.

För gröna fläckar som är svårare att ta bort kan du också hälla vinäger eller citron direkt på det drabbade området och låta det verka i cirka tio minuter innan du sköljer med ljummet vatten.

4 - Tandkräm

@Muzla / Reddit

Ett annat praktiskt botemedel mot envisa gräsfläckar på jeans, som du säkert har hemma, är tandkräm.

Faktum är att denna produkt nästan har mirakulösa effekter på olika typer av fläckar: lägg helt enklelt lite direkt på området som ska behandlas och gnugga kraftigt med en tandborste.

Avsluta sedan allt med att köra en vanlig tvätt i tvättmaskinen.

Tack vare dessa utmärkta metoder kommer gräsfläckarna på jeans inte längre att vara en anledning till oro, särskilt för föräldrar. Kom dock ihåg att alltid testa på ett litet hörn av tyget innan du applicerar någon typ av behandling på hela fläcken för att säkerställa att du inte oåterkalleligen skadar dina dyrbara kläder.

Advertisement