Vissa av våra varumärken har sociala sidor där vi publicerar innehåll. Sociala sidor är inte bara skyltfönster för våra produkter, utan platser där våra follower uttrycker sina åsikter, möter varandra och etablerar interaktioner. Våra sociala sidor är offentliga, vem som helst kan följa sidorna och lämna en kommentar, varför vi tänkte identifiera riktlinjer gällande sociala kommentarer för att förtydliga vilken typ av ingripande vi gör på kommentarer och vilka beteenden vi förväntar oss av webbanvändarna.

  • Vi har ingen specifik operatör som är ansvarig för att moderera kommentarer, men vi är angelägna om att eliminera kommentarer som är stötande, kränkande, som främjar hat, som innehåller spam eller som inte har med ämnet att göra, eftersom de rapporteras till oss i massor av användare.
  • Vi förbehåller oss rätten att radera, dölja eller rapportera som skräppost det som för oss verkar vara olämpligt och strider mot våra riktlinjer.
  • I händelse av negativt beteende som upprepas över tid eller är av betydande omfattning förbehåller vi oss rätten att förhindra enskilda användare eller grupper av användare från att interagera på våra sidor.
  • De användare som bestämmer sig för att skriva en kommentar bör vara medveten om att kommentaren är personlig och att han eller hon är ensam ansvarig för eventuella återverkningar, skador eller ansvar som uppstår därav.
  • Vi föreslår att ni aldrig avslöjar personlig och känslig information (adresser, telefonnummer, lösenord) i kommentarerna, inte ens på uttrycklig begäran.

Vi förväntar oss att användare som bestämmer sig för att lämna en kommentar respekterar våra riktlinjer, nämligen:

  • Var respektfull och vänlig: det finns ett vänligt och artigt sätt att uttrycka en poäng, även en stark oenighet. Vi tolererar inga personliga angrepp på andra användare, på sidan, på innehållsförfattarna eller på karaktärerna som kan förekomma eller vara huvudpersoner i innehållet.
  • Bidra till säkerheten för sociala sidor: även om vem som helst kan lämna en kommentar på våra sociala sidor, tar vi avstånd från allt oförskämt beteende som har formen av en förolämpning, som uttrycket hat, fientlighet eller negativitet: kommentarer som har dessa egenskaper kan avlägsnas och ansvariga användare blir avstängda från sidan.

Vi tror på konstruktiva debatter mellan människor, även när åsikter är motsatta, men samtidigt strävar vi efter att skydda medlemmarna i våra samhällen och garantera dem en inkluderande, respektfull och välkomnande plats för alla.