7 knep för att städa ditt hem med alternativa men effektiva metoder!

av Hilda Maria Morgan

18 Oktober 2023

7 knep för att städa ditt hem med alternativa men effektiva metoder!
Advertisement

När det kommer till städning finns det lite som kan göras: du måste beväpna dig med tålamod och värma upp dina armar, eller hur? Fel! Med rätt verktyg och kunskap om de mest lämpliga metoderna är det möjligt att få fantastiska resultat utan att svettas.

Men för allt detta ligger hemligheten inte bara i metoden utan i att veta vilka hjälpmedel, även de mest osannolika, som kan visa sig vara bäst för specifik rengöring. På vilket sätt? Tja, tänk om vi berättade att det är möjligt att på ett gudomligt sätt polera stål med raklödder? Gör dig redo att upptäcka dessa otroliga knep som kan spara energi, tid och pengar!

Advertisement

1. Raklödder

1. Raklödder

Creativo

Som nämnts kan raklödder vara en utmärkt resurs att utnyttja i olika sammanhang. Lämna ditt hår och skägg ifred ett ögonblick och låt oss se vilka andra användningsområden du kan använda det till.

  • För att få din tvättmaskin att gnistra: applicera lite raklödder på och innanför luckan, gnugga sedan med en våt trasa så får du glänsande glas och stål!
  • För att rengöra och få keramiska golv eller element att glänsa: samma teknik och samma resultat, prova!

Advertisement

2. Tandtråd

2. Tandtråd

Creativo

Har du någonsin tänkt på hur användbart detta lilla verktyg är för tandhygien är? Inte bara för att det kan glida mellan våra tänder och ta bort elementen som fastnat mellan dem: det är möjligt att använda det med samma princip, det vill säga för att försöka ta bort smutsen som avsatts på trånga platser och som är svåra att nå.

Precis som på bilden kan du använda den för att fila bort en del full av kalkavlagringar bakom en kran: det skulle vara obekvämt att använda en trasa eller en slipande svamp, men tandtråden – som når överallt – klarar den här uppgiften galant!

3. Snabb rengöring av badrumsmatta i plast

3. Snabb rengöring av badrumsmatta i plast

Creativo

Här är ett genialt knep för att snabbt tvätta din badrumsmatta. Varför böja sig och riskera att inflammera ryggmusklerna när du kan använda det här tricket?

Ta mattan och blöt den, klistra sedan fast den – så att säga – direkt på väggen där du har badkaret och rengör den sedan uppsatt på detta bekväma sätt!

4. En fenomenal kombination för att rengöra toaletten

4. En fenomenal kombination för att rengöra toaletten

Creativo

Kolsyrade drycker är inte precis vad nutritionister rekommenderar, men de kan visa sig vara utmärkta hjälpmedel: drick bara inte upp dem utan spraya dem! Känner du dig förvirrad? Oroa dig inte, vi klargör det hela.

Ta en kolsyrad dryck som cola och häll ett pulvertvättmedel i den (inte ett överdrivet aggressivt), häll sedan lösningen i en flaska utrustad med ett spraymunstycke och börja spraya den drabbade ytan: vi rekommenderar att du provar att använda den i badrummet på toaletten och andra delar av huset täckta eller fulla av kalk för att få ett sensationellt resultat!

5. Gör-det-själv-toalett-tabletter

5. Gör-det-själv-toalett-tabletter

Creativo

Toalett-tabletter är verkligen en berömd produkt: deras förmåga att parfymera och desinficera gör dem exceptionella. De har dock en ganska hög kostnad och därför vill vi ge dig några mycket användbara råd om hur du kan göra dem själv, med dina egna händer och några billiga ingredienser!

Ta en rejäl dos pulvertvättmedel, lite tandkräm och till sist lite flytande diskmedel: lägg allt i en skål och blanda väl tills du får en pasta med en fast konsistens så att den kan rullas till bollar, ta sedan dessa bollar och placera dem i ett lämpligt plastfack som du vilar på kanten av toaletten, det är allt.

Advertisement

6. En "magisk" formel för rengöring av fönster

Säg adjö till dyra glasrengöringsmedel: allt du behöver är alkohol och destillerat vatten.

Ta en behållare med en sprayflaska och häll ungefär en halv liter alkohol i den, tillsätt sedan 100 ml destillerat vatten och skaka lösningen. Enkelt och effektivt. Tror du inte på oss? Prova i sådana falla att spraya den här lösningen på valfri glasyta och gnid sedan vätskan med en trasa, du kommer att bli positivt överraskad!

7. Hur man enkelt rengör ugnsglaset

En av de mest använda apparaterna i köket är helt klart ugnen. Därför är vi många som måste ta itu med fläckar och märken som bildas just på grund av dess frekventa användning, speciellt glaset på denna apparat som tenderar att bli smutsigt snabbt. Att rengöra dem kan ofta vara frustrerande så vi erbjuder dig en snabb och enkel metod.

Strö lite bikarbonat på glaset och tillsätt varmt vatten, utrusta dig vid det här laget med aluminiumfolie och gnid den på ytan: resultatet kommer att bli otroligt!

Kort sagt, det finns vissa föremål som kan användas på ett annorlunda sätt än vad de ursprungligen var avsedda för: var alltid öppen, redo att upptäcka de senaste innovationerna som kan göra ditt liv enklare!

Advertisement