Trött på kaoset som råder i badrummet? Här är 20 praktiska lösningar som kan hjälpa dig

av Hilda Maria Morgan

13 Oktober 2023

Trött på kaoset som råder i badrummet? Här är 20 praktiska lösningar som kan hjälpa dig
Advertisement

Även om det är ett servicerum ska badrummet också vara välkomnande och inte alls avskalat och anonymt. Svårigheten i att lyckas kan dock ligga i det utrymme du har tillgängligt för att sätta in möbler och användbara och prydande inredningstillbehör. Men du ska aldrig misströsta för det råder ingen brist på idéer designmässigt och varje miljö kan få en unik, men också funktionell stil.

Dessa 20 idéer är ett tydligt exempel på att varje badrum kan ha sitt eget möblemang beroende på vår smak, tillgängligt utrymme och den funktionalitet vi vill ge.

Advertisement

1. Svävande möbler

Om problemet främst handlar om utrymme, varför inte dra nytta av väggarna? Kanske gillar du tavlor eller små föremål att hänga upp för att göra allt snyggare, men i badrummet är det funktionalitet som behövs och därför kan vi pryda med något som också hjälper oss att förvara vardagsföremål. Denna svävande lösning skulle kunna vara en mycket intressant lösning.

Vi skulle till exempel kunna välja öppna hyllor kompletterade med handduksställ, ett praktiskt sätt att förvara saker utan att ge känslan av instängdhet.

Advertisement
Winston Porter/Wayfair

Winston Porter/Wayfair

Tvärtom, om ditt rum har lite mer utrymme, är ljust, men du ändå vill ta vara på utrymmet på väggarna kan du överväga ett komplement som har både en stängd och en öppen del. Bekvämligheten kommer att vara imponerande.

RiverRidge Home/Wayfair

RiverRidge Home/Wayfair

Och om retrostilen fascinerar dig särskilt, vad tycker du då om det här alternativet? Välj den nyans du själv föredrar och som passar bäst med resten av inredningen och färgerna i ditt badrum. Sätt dit några krokar och du kan även placera saker synligt som skulle kunna ge en extra känsla av retro.

Olika hyllor och en geometrisk design är inte bara användbara för förvaring av vikta handdukar, utan gör dessutom vårt badrum riktigt elegant.

Gillar du inte öppna hyllor så finns det även enkla stängda väggskåp där även skåpsdörren skulle kunna rymma små eller stora föremål beroende på vad du brukar använda.

Advertisement

En annan mycket användbar och intressant är lösning är denna där du kan placera penslar, hårtorkar, toalettpapper och så vidare, tack vare närvaron av speciella hål för att förhindra att de ramlar ner.

2. Hur kan man utnyttja utrymmet under handfatet?

Om ditt handfat är installerat på en möbel kan du välja lådor för den underliggande delen som också anpassar sig till förekomsten av vattenavloppsrören. Även om det inte är exakt regelbundet i form, kommer en sådan lösning att tillåta dig att skapa ordning i badrummet.

Advertisement

Alternativt går det att välja en möbel som förvisso är större, men som omsluter handfatets botten. I det här fallet kommer vi att ha gott om plats och det är det bästa sättet för att inte behöva ha saker ståendes runt omkring i rummet.

3. Kamouflera toaletten på ett originellt sätt...

Vi tänker inte ofta på det, men området runt toaletten kan utnyttjas på bästa sätt och tjänar också till att dölja den del vi gillar minst i det här rummet. Alternativen i detta fall kan vara många, av den färg vi föredrar, öppna, stängda, blandade eller i form av en stege. Vi tar en titt på några för att få inspiration och ge ett innovativt lyft till vårt badrum. Man skulle kunna överväga en möbel som ramar in toaletten och utvecklas på höjden. Således kommer det inte att finnas något behov av att få in andra möbler.

Advertisement

Eller så kan vi välja en möbel som är låg, eller i alla fall som inte överstiger toaletten vad gäller höjden. Den övre delen kommer i det här fallet att fungera som en hylla och vi kan placera tidningar, toalettpapper eller en högtalare för att lyssna på musik medan vi tar ett skönt bad.

Ett jättelitet badrum? Inga problem. Placera allt runt toaletten så kommer du se att sidoväggarna kan förbli fria för att inte skapa en känsla av klaustrofobi.

Advertisement

Vad tycker du om lösningen med en stege? Naturligtvis måste du vara intresserad av öppna hyllor, men det ger den där unika känslan av shabby som alla kommer att vilja efterlikna.

4. Jag behöver inte mycket utrymme...

Det råder ingen brist på utrymme, inte heller på möbler, men den där extra lådan för små föremål behövs: vad kan man göra? Här är den perfekta lösningen! Prova att placera en hylla, kanske i motsvarighet till spegeln, som har fler lådor, men som också blir en bekväm stödyta. Helt enkelt fantastiskt!

Advertisement

Det finns många hyllor och vi skulle också kunna välja en väldigt enkel, till exempel, så att dess visuella påverkan blir minimal och inte tar upp för mycket plats på väggen. Ibland räcker det med två lådor eller två luckor och allt är löst.

5. Hörn: varför tänker vi aldrig på dem...

Det är precis så. Det verkar som om hörnen i våra rum inte fanns, än mindre i badrummet. Men i vissa fall är det just de som kan ge en vändpunkt till vår organisation. Även om de har en oregelbunden form är dessa hörnskåp definitivt användbara för att ordna upp det mesta i badrummet. Och sedan, låt oss inse det, hur elegant blir det inte?

Advertisement

Vi skulle till och med kunna fundera på att välja ett som också utvecklar sig på höjden. Tycker inte också du att den inreder på ett otroligt sätt utan att kännas otymplig?

6. Stegar är inte bara till för att klättra upp i

Ibland tenderar vi att stänga in oss i det vi vet. Vi vet vad ett vardagsföremål är, vad det används till och att tänka utanför boxen kan verkar onödigt. Men varför begränsa sig? I detta fall kan en stege vara användbar som stödyta i badrummet. Handdukar, toalettpapper, tvål: placera vad du vill på stegen så ska de se du vilken ordning du kommer få.

Du kan välja att placera dit korgar eller lämna utrymmena fria. Varje steg kommer att ha sin destination och kaos kommer inte längre regera. Det skapas en riktigt fin och funktionell känsla.

7. Något mer "klassiskt"

Och om lösningarna som vi sett hittills inte har fångat din uppmärksamhet för att du vill ha något mer "klassiskt", så kan ett skåp med många fack, kanske i linje med varandra vertikalt eller horisontellt, att ge dina saker den ordning du behövde för att alltid kunna hitta dem. För större bekvämlighet kan du också överväga att märka lådorna eller vagnarna, så att du direkt vet var du ska leta för att få tag på just den saken.

8. Förvaringsskåp för allt möjligt

Om du vill ha ett enda utrymme för att förvara allt och alltid ha det inom räckhåll, då är det här den perfekta lösningen. Vi kan förvara allt vi använder i badrummet i den och även använda den som en toalettpappershållare. Så bekvämt!

Dessa och många andra lösningar är idealiska när du vill möblera ditt badrum men samtidigt bibehålla smak, skönhet och funktionalitet.

Vilka av dessa lösningar skulle du vilja ha i ditt badrum?

Advertisement