Göra rum med stil: 10 inredningslösningar att tänka på för att inte ge upp komforten

av Hilda Maria Morgan

07 Januari 2023

Göra rum med stil: 10 inredningslösningar att tänka på för att inte ge upp komforten
Advertisement

Att hantera det begränsade utrymmet i sitt hem är en utmaning som är gemensam för många människor: att hitta den perfekta formeln för att kunna ha allt du behöver utan att skapa en onödig rörigt och att kunna fortsätta leva i bekvämligheten av ditt hem är verkligen ett pussel.

Det är därför värt att inspireras av mer innovativa lösningar samt att fräscha upp de klassiska alternativen som ofta förbises. Vi anger några av dem nedan, vilket skulle kunna göras för dem som vill organisera utrymmena i huset på ett mer effektivt sätt.

Hopfällbara sängar, som försvinner in i väggen. Det är en lösning som aldrig går ur modet, och i vissa riktigt trånga rum blir de det enda möjliga alternativet för att ha en lagom stor säng som inte tar plats när den inte används. Du måste vänja dig vid tanken att alltid hålla fri från eventuella extra föremål, men det tar inte lång tid att göra det.

Advertisement

Natthörnor i nischer och garderober: det är inte ett straff som för Harry Potter, utan en idé som kan göra användbart ett utrymme som ofta inte utnyttjas. Faktum är att om man i nischerna eller inbyggda garderober, som ofta används som garderober eller förråd, kan få in sängar (eller också bara en, eventuellt med förvaringslösningar ovanpå), så vinner man utrymme i resten av rummet.

Dra nytta av väggarna, även på de vanligtvis förbisedda platserna. Skapa skräddarsydda lösningar som fyller väggutrymmet, även direkt under taket, där du inser att det inte skulle skapa visuell oordning.

Detta kan också uppnås med bara hyllor och korgar, och kan hjälpa till att rensa ut ytor i resten av rummen.

Andra användningsområden för fack i väggen: en hall där man kan ta av eller ta på sig jackor och skor!

Advertisement

Eller ett miniatyrkontor!

Om du behöver hitta plats på ett skrivbord för att kunna använda datorn, eller om du vill skapa en kompakt hörna för att studera och arbeta, så är väggmonterade hopfällbara bord, eller djupa hyllor med hyllor ovanför en idé att överväga, de kan få plats i ett hörnen av vardagsrummet samt sovrummet.

Advertisement

Inga fler kvastar som vilar i hörnen av rummen eller är slumpmässigt anordnade i något skåp, eller övergivna på balkongen: det finns vertikala, flyttbara hyllor, perfekta för att fylla utrymmena mellan andra möbler och utrustade med krokar för att hitta en plats för allt.

Nyblivna föräldrar har inte alltid plats för ett rum att använda som barnkammare, men på nätet kan du hitta massor av inspiration för att skapa en barnkammare i sovrummet.

Advertisement

Slutligen, underskatta aldrig hjälpen av skiljeväggar i stora rum där du behöver skapa olika zoner: skärmar, glasväggar, öppna bokhyllor är alla idéer för att dela upp utrymmen utan att stänga dem på ett instängt sätt.

Med lite uppfinningsrikedom kan du inreda ett hus utrustat med allt även när utrymmet är begränsat!

Advertisement