IKEA-möbler till superöverkomliga priser: det finns ett enkelt sätt att ta del av erbjudandena

av Hilda Maria Morgan

05 Juni 2022

IKEA-möbler till superöverkomliga priser: det finns ett enkelt sätt att ta del av erbjudandena
Advertisement

IKEA-möbler är bland de mest kända i världen och man kan säga att nästan varje hem nu har minst en av deras möbler. De är funktionella, har tilltalande och mångsidig design och framför allt överkomliga priser. Dessutom lämpar de sig för många anpassningsprojekt: det finns de som använder föremål skapade för ett visst ändamål på ett oväntad sätt, de som målar och dekorerar dem med applikationer av alla dess slag, de som plockar isär och sätter ihop dem på originella sätt.

Ibland kan du hitta riktigt otroliga vittnesmål om transformationer eller användningar av de olika mest kända modellerna. Vi förstår varför de är frestande. Men även om priserna är lägre än i andra butiker, kan det ändå hända att du måste avstå från vissa köp för att de ligger utanför budget. Men tänk om det fanns ett sätt att få en original-IKEA-pjäs till rabatterat pris?

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Det är en tjänst som erbjuds av IKEA i många länder, som fungerar både online och i vissa utvalda butiker: den heter Circular Hub och är ett slags officiell fyndhörna.

Det är i själva verket ett urval av bitar till salu till reducerade priser. Varför? Det är återvunna produkter, begagnade eller från utställningar. Beroende på fallet kommer du därför att ha möjlighet att köpa möbler som, som du kan läsa på den svenska jättens hemsida:

  • De är nu slut på sortimentet och tillhör därför kollektioner som inte längre går att köpas i butiken men som fortfarande är i perfekt skick men som inte längre säljs i butiken.
  • De är begagnade, men kontrolleras av IKEA genom tjänsten "Bring and Resell".
  • Det var föremålen som användes i visningsdelen av butikerna, de som inspirerar potentiella köpare.
  • De har några små produktionsbrister eller har bara blivit skadade under transporten, men alltid på ett sådant sätt att det inte äventyrar deras funktionalitet och säkerhet vid användning.

Det är därför nödvändigt att vara uppmärksam på beskrivningen av varje artikel, som specifikt rapporterar produktens villkor. IKEA specificerar också att ibland köps möblerna i Circular Hub fortfarande skyddade av förpackningen, medan de andra gånger levereras som de är.

Har du redan använt den här tjänsten?

Advertisement