Dina kökslådor kommer alltid att vara prydliga om du viker dukar och kökshanddukar med dessa metoder

av Hilda Maria Morgan

03 Oktober 2023

Dina kökslådor kommer alltid att vara prydliga om du viker dukar och kökshanddukar med dessa metoder
Advertisement

När du ska organisera lådan med kökstyger är det alltid svårt att hålla allt prydligt hopvikt under längre tid. Faktum är att ofta efter bara några dagar eller veckor är lådan rörig och kaotisk igen, vilket leder till att det tar längre tid när vi ska förbereda våra måltider men det också genererar irriterande hygienproblem i köket.

Att alltid hålla våra lådor rena och prydliga är i själva verket väsentligt för att garantera en god renlighet i miljön där vi lagar vår mat och där det därför är en plikt som inte kan undvikas att upprätthålla oklanderlig hygien. Att förvara dukar och kökshanddukar på ett oordnat sätt kommer oundvikligen att leda till en blandning av smutsiga och rena föremål med åtföljande eventuell kontaminering av nytvättade tyger som måste tvättas om trots att de inte har använts. Prydliga lådor gör det också möjligt för dig att snabbt hitta det som behövs för att förbereda måltiderna, vilket undviker onödiga förseningar.

Så hur kan vi förvara dukar och kökshanddukar snyggt i våra lådor? Nedan föreslår vi några utrymmesbesparande metoder för att vika dem korrekt.

Advertisement

Hur man viker kökshanddukar, servetter och dukar med den platsbesparande metoden

Hur man viker kökshanddukar, servetter och dukar med den platsbesparande metoden

Pixabay

Att vika dina dukar så att de tar så lite plats som möjligt är viktigt om du alltid vill hålla din låda ren och snygg.

  • Låt oss börja med dukarna: den mest korrekta metoden för att säkerställa att de tar så lite plats som möjligt är att först breda ut dem på en yta och sträcka ut dem för hand för att eliminera eventuella skrynklor. Vik dem sedan på mitten två gånger, på längden. Ta sedan ena änden och vik den upp till 2/3 av längden, vik den motsatta änden över den. Vik duken ytterligare två gånger tills du får ett rektangulärt paket.
  • Kökshanddukar är lättare att vika, med tanke på att de är mindre. Efter att ha lagt ut dem på en yta och sträckt ut dem för hand, vik dem i tre delarlängden, vänd dem sedan och vik de två ändarna av de kortare sidorna som du gjorde tidigare med duken.
  • Slutligen viks servetternamitten vertikalt och sedan horisontellt; när du har fått en mindre ruta viker du den på mitten igen.

Advertisement

Utrymmesbesparande förvaring av kökstextilier

Utrymmesbesparande förvaring av kökstextilier

Pixabay

Men hur kan man förvara kökstextilierna så att de tar så lite plats som möjligt? När de är perfekt vikta kan du förvara dem snyggt i lådan genom att placera dem vertikalt bredvid varandra. På så sätt får du snygga rader indelade efter typ, vilket gör att du kan lagra fler i samma utrymme och det förenklar uppgiften att ta fram nya textilier när de behövs men också för att tilldela en del av din låda till de som för närvarande används.

Denna metod för förvaring av textilier kan även appliceras på garderobslådor, för att förvara byxor, tröjor och T-shirts på ett mer prydligt sätt och för att förenkla tillfället att välja dina kläder.

Enkelt, eller hur?

Advertisement