Jobbar du hemifrån men vet inte hur du ska organisera ditt utrymme? Dessa 16 idéer kan ge dig idén du letar efter!

av Hilda Maria Morgan

02 Oktober 2023

Jobbar du hemifrån men vet inte hur du ska organisera ditt utrymme? Dessa 16 idéer kan ge dig idén du letar efter!
Advertisement

Förändringarna i samhället har fått oss att ändra våra vanor. Till exempel kände vi alla till att vi för att arbeta, med några undantag, var tvungna att lämna hemmet varje morgon och gå till kontoret. Olika växlingar, den ökade användningen av teknik och nya företagspolicyer har dock gynnat det nu välkända distansarbetet. Detta nya arbetssätt ger en mer dynamisk organisation och framför allt möjlighet att utöva sitt yrke hemifrån. Detta har förvisso många fördelar, men, måste erkännas, även några nackdelar.

Den första och viktigaste är kanske den som uppstår av denna fråga: hur organiserar jag min arbetsyta? Att hitta sin egen lilla hörna hemma är inte lätt och om man inte har så mycket plats så är det inte alls givet att kunna ordna sig på bästa sätt. Ändå finns det sätt, bland annat utan att förvränga inredningen i din lägenhet och ändå göra det bästa av varje tillgänglig centimeter. Låt oss se några idéer.

Advertisement

1. Tycker du inte om idén om ett hemmakontor? Göm det!

Om du inte gillar hemmakontorshörnan kanske för att den gör dig ängslig eftersom du alltid har den obehagliga känslan av att inte kunna komma bort från jobbet, men du behöver den, då kan denna "dolda" lösning vara vad du behöver. Två öppna dörrar ger dig möjlighet att arbeta i fred när det behövs, men när dina uppgifter är klara är det bara att stänga det hela för att du ska känna dig fri och trygg i ditt eget bo.

Advertisement

2. Du har inget extra rum, men du kan fortfarande skapa ett avgränsat utrymme

Möblerna hjälper oss mycket i detta. Om vi ​​behöver en arbetshörna, men vi inte har ett extra rum att använda för detta och vi inte gillar att känna oss i centrum av andra miljöer, kan man fundera på att tydligt avgränsa vår arbetsyta genom att använda hyllor och bokhyllor som om de vore väggar. Känslan kommer att bli den av en sluten miljö och koncentrationen kommer att säkerställas.

3. Utnyttja väggarna...

Moderna hem blir allt mindre, men med utrymmen som är optimerade för att skapa alla miljöer som familjen behöver. Ett påstående som även gäller hemarbetsmiljön. Om hörnet som är avsett för detta inte är särskilt stort, eller skrivbordet är litet, oroa dig inte och fokusera på väggarna. Organisatoriska anslagstavlor är vad du behöver för att ha det du behöver tillgängligt. Med hjälp av detta knep kommer du inte missa något viktigt.

4. En bokhylla som vägg? Det är möjligt!

Om det enda sättet för att arbeta hemma är att skapa ett hörn i ett av rummen kan denna idé komma till din räddning. En trävägg, kanske med hyllor så att du kan förvara allt du behöver för ditt yrke, kan bli en skiljevägg mellan arbetsmiljön och resten av huset eller rummet. Kanske har du plats i vardagsrummet men behöver avskildhet för att koncentrera dig? Här är lösningen.

5. Litet hus? Utfällbart skrivbord!

Om storleken inte är ditt hems starka sida, oroa dig inte och ta inte till omöjliga lösningar för att skapa en arbetsstation, det finns lösningar i ditt fall också. Överväg till exempel en möbel som upptar en begränsad yta. Detta blir möjligt tack vare en infällbar stödyta, kanske hyllan där vi placerar datorns tangentbord, eller vår bärbara dator eller vad som helst som behövs.

Advertisement

6. Skapa en nisch i väggen...

Om du verkligen inte kan lägga till ett skrivbord, om du inte har ett extra rum, men du behöver ha en arbetshörna hemma, kan den här idén komma väl till pass. I vissa lägenheter finns nischer i väggen som vanligtvis används för att pryda utrymmena, kanske med spotlights. Tja, just den vrån kan bli ditt kontor. Inga möbler kommer att behövas i det här fallet, de hyllor som redan finns kommer att fungera bra som stödytor för att organisera det så bra som möjligt.

7. Fack är vad du behöver...

För att slippa fylla upp vår arbetsyta eller lägga till möbler som gör vårt boende mindre kan du förvara allt i väggskåp.

Advertisement

8. Hyllorna blir vårt skrivbord

Om du ​​vill utnyttja alla meter som finns tillgängliga kan du fundera på att skapa ett skräddarsytt skrivbord, se gärna till att toppens stödpunkter blir möbler att förvara saker i. I det här fallet kan fantasin variera mycket och kombinationerna av material är oändliga.

9. En fin mezzanin? Vad sägs om det?

Nej, det är bara inte möjligt hemma! Säg aldrig aldrig! Lösningen finns alltid runt hörnet eller i en mezzanin. Om taket i ditt hem inte är lågt, varför inte överväga en mezzanin? Om du ​​placerar den i sovrummet kan sängen placeras högst upp, medan kontoret i till exempel i vardagsrummet skulle kunna placeras längst upp för att också få mer lugn och avskildhet.

Advertisement

10. Låt oss inte glömma att köpa några korgar

De samlar in alla de små föremålen som vanligtvis sprids ut på skrivbordsytan. Att förvara dem i samma behållare ger oss känslan av ordning och reda och hjälper oss hitta det vi behöver för vårt arbete snabbt och utan att bli galen.

11. Du vill ha en minimalistisk kontorshörna... här är lösningen

Om du inte vill köpa hyllor, skåp, möbler och liknande, fundera på att använda väggen framför ditt skrivbord. Där kan du skapa rätt miljö för dig med hyllor, fack och anslagstavlor.

Advertisement

12. Här är ett fin lösning av "syns, syns inte"...

Kontoret måste vara långt hemifrån, men det är inte möjligt eftersom du jobbar hemifrån. Inga problem, för du behöver bara välja en möbel att förvara den kontorsstolen i och som har en skjuthylla. När arbetet är klart och allt är stängt kommer det inte längre att finnas något hemmakontor.

13. Hatar du oreda? Här är sättet för att undvika det

Om du inte gillar att se skrivare, pennor, mappar, broschyrer och en massa annat på ditt arbetsbord, överväg en möbel att ställa bredvid skrivbordet, som kan innehålla vad som helst, vare sig det är litet eller stort. Exemplet på bilden är helt underbart.

Advertisement

14. En vagn som är en behållare?

En liknande lösning kan vara tillrådlig om det finns mycket material som behövs för arbetet. Denna vagn gör att vi kan ha det vi behöver för tillfället bredvid oss och annars kan den placeras i ett annat hörn av rummet.

15. Väggdokumenthållare...

Och om vagnen inte är något för dig kan du alltid överväga denna väggdokumenthållare. Etiketter och avdelare kommer att vara mycket användbara för att omedelbart hitta dokumentet du letar efter. Vad skönt det är att förenkla sitt liv!

Advertisement

16. Du gillar ljus och älskar att titta på naturen genom fönstret...

Om den yttre miljön är vad du älskar att se även när du arbetar, då är den här idén vad du behöver. En möbel att förvara de olika kontorsföremålen i är dock nödvändig så att fönstret framför dig kan förbli fritt från visuella hinder och din blick kan vandra.

Nu har vi nått slutet av våra idéer: vilken fångade din uppmärksamhet mest?

Advertisement