Sås- och fettfläckar i plastbehållare kommer inte längre att vara ett problem med detta botemedel

av Hilda Maria Morgan

25 September 2023

Sås- och fettfläckar i plastbehållare kommer inte längre att vara ett problem med detta botemedel
Advertisement

Plastbehållare finns i många olika former, de är utmärkta tillbehör som gör att vi kan förvara och transportera vår mat, de är mycket mer praktiskt än deras glasmotsvarigheter som ofta är ganska ömtåliga och lätt kan få en spricka eller gå sönder. Dessa behållare är också ofta utrustade med lufttäta förslutningar, som gör att maten kan isoleras, vilket förhindrar utveckling av mögel och bakterier och garanterar bättre konservering.

Nackdelen med denna typ av behållare är dock den lätthet med vilken de färgas, ibland på ett till synes outplånligt sätt. Konserveringen av torra livsmedel inte innebär några olägenheter men när vi förvarar matrester eller tar med lunch i matlådor till kontoret är det lätt att rester avsätts på ytan, särskilt vid mycket feta såser och i närvaro av sura ämnen som tomat.

Nedan förklarar vi en idiotsäker metod för att säkerställa att dina behållare ska bli helt rena igen.

Advertisement

Den effektiva metoden för rengöring av plastbehållare

Den effektiva metoden för rengöring av plastbehållare

Creativo

För att effektivt ta bort fläckar från dina plastbehållare behöver du vatten, ett vanligt diskmedel och lite hushållspapper eller servetter.

Det första du ska göra är att sänka ner dina behållare i mycket varmt vatten och tillsätta några droppar diskmedel. Fyll sedan behållaren med hushållspapper eller servetter skurna i små bitar och stäng locket. Skaka burken flera gånger och kontrollera fläckarnas tillstånd. När du ser att du har lyckats få bort dem, öppna behållaren och skölj noggrant med kallt, rinnande vatten.

I händelse av särskilt envisa fläckar kommer det att vara nödvändigt att upprepa denna operation flera gånger.

Advertisement

Andra användbara lösningar för rengöring av plastbehållare

Andra användbara lösningar för rengöring av plastbehållare

Pexels

Det finns också giltiga naturliga alternativ för att ta bort fläckar från plastbehållare:

  • väteperoxid och bikarbonat är bland blekningsmedlen par excellence och du kan enkelt ta bort fläckar från dina behållare genom att förbereda en tjock pasta med dessa två ingredienser, sprid ut pastan över ytan på behållaren och låt verka i någon timma innan du gnuggar med en disksvamp eller diskborste;
  • bikarbonat kan också användas på egen hand, späd 4 matskedar i en liter vatten och blötlägg behållaren i blandningen;
  • slutligen är vinäger också ett mycket giltigt alternativt botemedel: du kan använda det helt enkelt genom att gnida det på ytan som ska rengöras eller genom att blötlägga behållaren i en lösning som består av 1 del vinäger och 3 delar vatten.

Med dessa knep blir dina behållare så gott som nya.

Advertisement