Genom att lägga till denna ingrediens till vår tvättmaskin kommer vi att få mjuka handdukar som aldrig förr

av Hilda Maria Morgan

21 September 2023

Genom att lägga till denna ingrediens till vår tvättmaskin kommer vi att få mjuka handdukar som aldrig förr
Advertisement

Att vilja ha rena och väldoftande handdukar är en mycket normal sak och det är skönt att känna att deras mjukhet vid beröring. Men att se till att de inte blir sträva och alltid luktar gott är inte så lätt. Många företag erbjuder oss sköljmedel av alla typer och dofter, men det är inte säkert att de är rätt för oss. Trots detta blir de inte alltid mjuka vilket är irriterande.

Men det är inte alla som vet att det finns naturliga medel för att säkerställa att önskat resultat uppnås och att du kan njuta av handdukar som blir som nya. Är du nyfiken på vad det handlar om? Låt oss ta reda på det tillsammans.

Ständigt mjuka handdukar? Det finns ett sätt för att lyckas...

Ständigt mjuka handdukar? Det finns ett sätt för att lyckas...

O mores/Wikimedia

Om vår dröm är att alltid ha handdukar som är perfekt rena och framför allt mjuka, men vi har fortfarande, trots många försök, inte helt förstått hur så är det dags att upptäcka ett av vår mormors botemedel.

När vi köper nya är det man gillar mest med en handduk dess konsistens och mjukhet. Tvätt efter tvätt kan denna dock minska och det finns många faktorer till varför detta händer.

Från mängden tvättmedel, till typen av tvätt, till användningen eller ej av sköljmedel, men också typen av torkning: alla dessa är faktorer som sätter tillståndet hos våra tyger på spel. Vi måste alltså vara försiktiga med hur de tvättas. I den här artikeln vill vi avslöja metoden för att säga adjö till sträva och illaluktande handdukar.

Advertisement

Vad kan läggas till sköljmedelslådan för ständigt mjuka handdukar?

Vad kan läggas till sköljmedelslådan för ständigt mjuka handdukar?

Creativo

Först och främst, för att säkerställa att handdukarna inte förlorar sin mjukhet, är det nödvändigt att inte tvätta dem vid för höga temperaturer. Dessa kan skada tygets fibrer och orsaka denna konsekvens. Det är bättre att föredra kallt eller ljummet vatten i kombination med lite tvättmedel. Även detta kan faktiskt om det används i alltför stora mängder orsaka skada.

Men det finns ett knep som kanske inte alla känner till och några naturliga ingredienser som kan hjälpa oss. Har du någonsin testat att till exempel lägga till citronsaft i sköljmedelslådan? Pressa en, två eller flera tills du får ett halvt glas juice och tillsätt det som sköljmedel när du tvättar handdukar, det ger utmärkta resultat, inte bara när det gäller mjukhet, utan också när det gäller doft.

Samma sak händer med en annan ingrediens som nästan alla har hemma och som definitivt är billig.

Lägg till denna hemliga ingrediens och du är klar

Lägg till denna hemliga ingrediens och du är klar

Creativo

Vitvinsvinäger. Detta är också en utmärkt allierad för att ge god doft och mjukhet till våra handdukar. En tesked som hälls i sköljmedelsfacket räcker för fantastiska resultat. Anledningen till att det fungerar är väldigt enkel: dess sura sammansättning lyckas lösa upp eventuella avlagringar av tvätt- eller sköljmedel som "fastnat" mellan tygets fibrer vid tidigare tvättar, speciellt de gånger du överskrider doserna i hopp om att få mjukare handdukar. Men när det finns en ansamling av tvättmedel i tyget, slutar det med att det stärker tyget, vilket istället gör det styvt.

Men utöver detta måste du komma ihåg att göra milda tvättar och inte lämna tygerna i tvättmaskinen för länge. Överdriven exponering för fukt kan permanent äventyra färgernas styrka, lukten de avger och till och med mjukheten.

Var därför uppmärksam på vad du gör och prova dessa knep: resultaten och den ekonomiska besparingen kommer att förvåna dig.

Advertisement