Golvrengöring i kombination med salt: en kraftfull lösning som lämpar sig för alla typer av smuts

av Hilda Maria Morgan

07 September 2023

Golvrengöring i kombination med salt: en kraftfull lösning som lämpar sig för alla typer av smuts
Advertisement

När det kommer till att göra städa huset gäller bara en regel: städa noggrant, få bästa resultat, eventuellt med så liten ansträngning som möjligt. För detta finns det många olika och specifika produkter som kan tillgodose alla möjliga behov. Men tänk om vi berättade att en enda kraftfull blandning kan spara dig både tid och pengar?

Olika huskurer har varit kända under en tid och det finns en anledning till att de blir allt populärare: ibland lyckas vissa kombinationer av produkter skapa unika lösningar med fantastiska effekter. Låt oss tillsammans undersöka en vars egenhet är avgjort eftertraktad.

Advertisement

Djuprengöring lämplig för alla ytor

Djuprengöring lämplig för alla ytor

Creativo

Resultatet vi hoppas på under städningen är som sagt att kunna ta bort all form av smuts. Men detta leder ofta till att man måste köpa olika produkter – ofta märkesvaror – för att uppnå dessa mål. Så vi har dussintals rengöringsmedel under vår fullproppade diskbänk eller i badrummet, kanske på båda ställena.

Men hemligheten med denna blandning är just dess mångsidighet: den är lämplig för de flesta ytor samtidigt som den uppnår goda resultat på dem alla. Är inte det omöjligt? Definitivt inte: kombinera bara de bästa produkterna och koncentrera dem alla tillsammans så att säga.

Vi pratar inte om att blanda ett flertal rengöringsmedel som har olika syften, utan om att kombinera några naturliga ingredienser med unika och mycket specifika egenskaper till ett enda rengöringsmedel. Detaljerna följer nedan.

Advertisement

Ingredienserna som behövs denna DIY-blandning

Ingredienserna som behövs denna DIY-blandning

Freepik

Vi behöver bara några få ingredienser som ofta är lättillgängliga till detta geniala recept: först måste vi lägga vantarna på ett bra rengöringsmedel, ett som är utmärkt för att tvätta golv och sedan... lite salt. Ja, du förstod rätt: salt är känt för sina nötande egenskaper och kommer därför att vara oumbärligt för våra ändamål. Men det är inte allt.

Vi kommer också att använda vinäger och ett flytande tvättmedel, här är instruktionerna: ta två koppar av rengöringsmedlet och häll dem i en behållare, tillsätt två teskedar salt, två koppar vinäger och en kopp flytande tvättmedel. Denna blandning kommer att skapa ett kraftfullt allrengöringsmedel som kan användas effektivt på en mängd olika ytor.

Vi kan använda det för att städa badrummet, vardagsrummet, köket och mycket mer. Det är till exempel utmärkt för att avfetta vitvaror och ta bort fläckar. Det är viktigt att komma ihåg att efter att ha passerat denna lösning kommer det att vara nödvändigt att vänta några minuter för att den ska verka och först därefter kan du gnugga med lämpliga rengöringsverktyg.

Vi rekommenderar dock att du först provar detta medel på en gömd del av ytan och sedan fortsätter på det i all sin storhet, men oroa dig inte: resultaten kommer lämna dig med öppen mun och det kommer dessutom vara till fördel för din plånbok!

Advertisement