Frosta av din frys på ett ögonblick och utan att stänga av den med dessa 5 steg

av Hilda Maria Morgan

22 September 2023

Frosta av din frys på ett ögonblick och utan att stänga av den med dessa 5 steg
Advertisement

Avfrostningen av frysen är ett möte som möts med lätt motvilja, särskilt på grund av det stora tidsslöseri det medför. För att inte tala om behovet av att tömma den helt för att förhindra att produkterna tinar så man blir tvungen att slänga dem. Av denna anledning frostar man ofta inte av sin frys från det ögonblick den slås på och sedan, frågar vi oss, varje gång vi öppnar den, hur vi skulle kunna utföra denna operation på ett snabbare och mer praktiskt sätt.

Tänk om vi berättade att det fanns ett sätt att frosta av frysen utan att stänga av den? Du kommer att behöva vidta vissa försiktighetsåtgärder för att dina produkter ska klara sig och för att undvika översvämningar, men några små knep räcker för att undvika dessa problem på ett ögonblick.

Prova denna 5-stegsmetod så kommer du att kunna frosta av frysen på ett ögonblick och utan att koppla ur den.

via Applianceanalysts

Stegen för att frosta av frysen utan att stänga av den

Stegen för att frosta av frysen utan att stänga av den

Creativo

5 enkla steg räcker för att frosta av frysen på ett ögonblick utan att behöva stänga av den:

1.       Ta ut all mat: det första steget är att ta bort all mat från frysen, se till att du packar den ordentligt så att den inte skadas; av denna anledning måste du förvara dem i kylskåpet och hålla de frysta produkterna väldigt nära varandra så att de isoleras helt. På så sätt håller maten temperaturen längre.

2.       Förslut kylskåpet: för att säkerställa att kylskåpet förblir vid sin temperatur, försegla dörren för att undvika att du oavsiktlig öppnar den under avfrostningen.

3.       Täck golvet med massor av handdukar: du måste skydda ditt golv från vattnet som oundvikligen kommer att glida ner från frysen under avfrostningen och för detta se till att du placerar så många handdukar som möjligt under den och på köksgolvet runt om.

4.       Avfrostningen av frysen: ta nu en skål full med varmt men inte kokande vatten, för att undvika deformering av frysens plast, och häll den långsamt på inne apparaten, ta bort isen med ett vasst köksredskap som en ätpinne.

5.       Skrapa frysen: använd en spatel eller isskrapa, ta bort all återstående is från frysen, kasta så mycket av den som möjligt i diskhon för att minska mängden vatten på golvet.

Advertisement

Användbara tips för att tina frysen på ett säkert sätt

Användbara tips för att tina frysen på ett säkert sätt

Flickr

Först och främst påminner vi dig om att din frys, om den inte är utrustad med ett automatiskt avfrostningssystem, måste frostas av minst en gång om året, för att få utrymme för din mat men också för att bibehålla dess effektivitet. I själva verket kommer närvaron av isblock inuti den gradvis att minska utrymmet som är tillgängligt för dig för att lagra mat på. Dessutom kommer överdriven ackumulering av is att göra det svårare för din frys att hålla en konstant temperatur, med betydande konsekvenser för dina räkningar.

Slutligen, under avfrostningsprocessen, var särskilt uppmärksam på två saker:

  • skydda maten som du måste ta bort genom att hålla den förseglad i kylskåpet för att inte öka temperaturen för mycket;
  • skydda golvet för att undvika besväret med att behöva reparera eventuella skador, särskilt om ditt golv är av trä och skulle kunna skadas allvarligt vid kontakt med vatten.

Din frys kommer alltid att vara perfekt avfrostad.

Advertisement