Vad tjänar det till att hälla kokande vatten i toaletten? Den användbara oväntade effekten

av Hilda Maria Morgan

25 Augusti 2023

Vad tjänar det till att hälla kokande vatten i toaletten? Den användbara oväntade effekten
Advertisement

Att städa badrummet är en daglig uppgift som ingen av oss kan ignorera. Badrummet är i själva verket, tillsammans med köket, ett av rummen som ska städas och saneras dagligen, för att vi ska kunna förhindra spridning av mögel och bakterier och undvika irriterande problem. För detta ändamål tar vi ofta till aggressiva och mycket dyra kemiska produkter, som i förlängningen kan skada vår badrumsinredning eller vara skadliga för vår hälsa och miljön.

För daglig rengöring är det lätt att hitta bra naturliga alternativ som bikarbonat eller vit vinäger, som inte bara hjälper oss att rengöra och desinficera, utan också tar bort kalk mycket effektivt. Men när vår toalett blir igensatt, hur kan vi göra då? Även i detta fall finns det flera naturliga metoder som kan hjälpa oss; en är i synnerhet otroligt enkel och effektiv.

Advertisement
Creativo

Creativo

Toaletten kan bli igensatt av olika anledningar: överdriven eller felaktig användning av papper, oavsiktligt tappade föremål, defekter i VVS. Att ta hjälp av en rörmokare är ofta mycket frestande, på grund av det äckel som denna operation orsakar oss, men också på grund av dess uppenbara svårighet. Det finns dock en mycket enkel och naturlig metod för att lösa detta problem på bara några minuter.

Ta lite flytande tvål och kokande vatten; häll en och en halv matsked tvål i toaletten och omedelbart efter en hink med kokande vatten inuti den igensatta toaletten och låt det verka i några minuter innan du spolar. Häll sedan ytterligare en hink med kokande vatten och spola toaletten igen. Din toalett kommer att vara fri från igensättning och skyddad från eventuella skador.

Om du letar efter en ännu mer naturlig lösning kan du byta ut den flytande tvålen mot tre matskedar bikarbonat eller vit vinäger, det är mycket naturliga lösningar som inte bara hjälper dig att befria toaletten från dess blockering utan samtidigt blir toaletten vit och sanerad.

Denna teknik är mycket effektiv i alla fall vid en blockering och du kan även prova den i handfat, bidé, dusch och badkar och även i diskhon.

Om du behöver en mer effektiv åtgärd kan du använda en avloppsrensare med sugkopp tillsammans med denna blandning, det kombinerar den mekaniska verkan med varmvatten med verkligt utmärkta resultat.

Kände du redan till dessa knep?

Advertisement