12 fängslande idéer för att dekorera väggar med härliga vintagedetaljer

av Hilda Maria Morgan

25 September 2023

12 fängslande idéer för att dekorera väggar med härliga vintagedetaljer
Advertisement

En vintagedetalj på rätt plats kan bli en sensationell dekoration i hemmet och ge det en unik karaktär. Alltså kan vissa antika föremål, till och med redskap eller delar av förstörda möbler, användas för att pryda husets väggar. Oavsett om de placeras längs med trappan, i hallen eller kanske direkt ovanför den öppna spisen med mera: det finns tusen ytor som kan göras intressanta tack vare rätt dekoration.

Ibland kan man alltså ta gamla föremål, även förstörda, och restaurera dem, måla om dem eller till och med bara kombinera dem med ett annat material för att kunna placera ut dem. Kolla in idéerna nedan.

Advertisement

Gamla fönsterluckor för en rustik känsla av vintage

Gamla fönsterluckor för en rustik känsla av vintage

worldmarket.com

Om du råkar ha gamla fönsterluckor i trä, sådana som verkligen inte längre kan göra sitt jobb, kan du göra om dem till ett dekorativt element. De är perfekta som stöd för glasvaser som hängs på väggarna, för att från gång till gång fyllas med ljus, blommor med mera.

Advertisement
homeroad.net

homeroad.net

Om de däremot utrustas med små hyllor eller krokar blir de en multifunktionell klädhängare, som skulle kunna vara idealisk för hallen utan att ta upp för mycket plats.

Blicken mot det förflutna

Blicken mot det förflutna

acraftymix.com

Med återvunnet trä kan du skapa DIY-ramar som kommer att ge en riktigt gammaldags känsla till tryck i vintage-stil. De är perfekta för att dekorera ett område i huset där det redan finns andra gamla föremål som inte kan användas längre men som väcker nyfikenhet.

Värdefull servis för en elegant gnutta vintage

Värdefull servis för en elegant gnutta vintage

ciaonewportbeach.blogspot.com

Det där fatet från mormor, eller kanske ett fantastiskt fynd från någon loppis, som med tiden tappar en rad komponenter och som vi inte längre kan använda i sin helhet, även om tallrikarna är i gott skick. Eller de gånger det finns små sprickor som gör dem riskfyllda att använda. Vid dessa tillfällen, men inte bara, kan vi istället för att slänga keramiken och porslinet som vi tycker om, förvandla dem till snygga väggdekorationer.

Antika speglar

Antika spegelramar har en unik charm: du kan också välja bara en som blir en medelpunkt eller skapa en originell kollektion att hänga upp på en vägg hemma. Det blir vackert och kommer att förstärka ljuset i rummet.

Advertisement

Gamla redskap

Vissa redskap, särskilt köksredskap, är gjorda av koppar. Det materialet är vackert både när det fortfarande är glänsande och med en varm färg och när det visar olika tecken på åldrande och ändrar färg. Det är alltid att vara ett bra vintagetillägg till väggdekorationer i rustik stil.

Solfjädrar på väggarna

Solfjädrar används inte längre som de brukade, men de hänvisar alltid till något eleganta. Att använda antika för att dekorera innebär en touch av klass!

Advertisement

Återvinn med originalitet för att ge en känsla av vintage till hemmet

Det finns verkligen ett oändligt antal föremål som i sig bara verkar som trasiga bitar av något, men som kan återanvändas för en dekoration. Även propellerbladen på vissa motorer!

Omgjorda dekorationer

Smideselement, samt trädetaljer, kan användas för att dekorera väggen, ibland som stöd för hyllor, andra gånger som ett komplement som berikar helheten.

Advertisement

Lite som med speglar kan du även med flera antika klockor, var och en av olika form, effektfullt dekorera en vägg.

Det kan hända att du intresserar dig för tusen olika kategorier av vintageföremål att hänga upp i grupper på väggarna i ditt hem!

Advertisement

Fantastiska och dynamiska dekorationer att hänga på väggarna i vår hem kan också skapas med hjälp av gamla böcker.

Vilken idé intresserar dig mest?

Advertisement