Rengör tvättmaskinsfacket på ett ögonblick med detta naturliga botemedel

av Hilda Maria Morgan

24 September 2023

Rengör tvättmaskinsfacket på ett ögonblick med detta naturliga botemedel
Advertisement

Det händer ofta att tvättmaskinen avger en obehaglig lukt och i allvarligare fall kvarstår denna lukt även på tvätten efter tvätt. Det finns många orsaker: ibland räcker det med att komma ihåg att öppna tvättmaskinens lucka mellan en tvätt och en annan, medan ett mer ingripande rengöringsingrepp är nödvändigt i andra fall.

Faktum är att även tvättmaskinen, precis som alla andra föremål eller apparater i våra hem, kräver regelbunden rengöring för att alltid förbli effektiv och inte skapa problem. I synnerhet kan det hända att rester av smuts, kalkavlagringar eller till och med tvättmedel avsätts i de olika komponenterna, en annan viktig orsak till dålig lukt, samt funktionsfel.

Tvättmedelsfacket är inte fritt från detta problem och av denna anledning måste vi regelbundet ta hand om dess underhåll och rengöring för att eliminera en möjlig orsak till utvecklingen av dålig lukt. Idag förklarar vi hur man rengör det på ett ögonblick med naturliga medel.

Advertisement

Den naturliga metoden för att rengöra tvättmedelsfacket på ett ögonblick

Den naturliga metoden för att rengöra tvättmedelsfacket på ett ögonblick

Creativo

Två enkla ingredienser räcker för att rengöra ditt tvättmaskinsfack:

  • ättika (den mest lämpliga för rengöring, men vitvinsvinäger fungerar också);
  • flytande eller flingor av Marseille-tvål.

Det första du behöver göra är att ta bort facket från sitt säte; fortsätt försiktigt med hjälp av lämplig knapp på sidan eller ovanför sköljmedelsfacket. Sänk sedan ned facket i ett handfat som innehåller hett vatten och ättika i lika delar, låt det dra i några minuter innan du rengör det med en gammal tandborste.

I slutet av denna operation kommer du att ha tagit bort alla de mest nedsmutsade resterna av smuts och allt du behöver göra är att tvätta ditt fack noggrant med en svamp och flytande eller flingor av Marseille-tvål.

Kom ihåg att utföra denna operation med en viss regelbundenhet, åtminstone var 6:e ​​månad eller när som helst du ser att rester börjar samlas. På detta sätt kommer du att spara ansträngning, eftersom smutsen inte kommer att vara överdrivet ingrodd och du kommer att begränsa problemet med dålig lukt.

Advertisement

Andra tips för rengöring av tvättmaskinen

Andra tips för rengöring av tvättmaskinen

Yuki_Weeb/Reddit

För att undvika uppkomsten av dålig lukt måste hela tvättmaskinen alltid hållas helt ren och för detta ändamål kan du vidta följande åtgärder:

  • i slutet av varje tvätt lämna alltid dörren öppen så att trumman och tätningarna torkar snabbare, det undviker spridning av mögel och den därav följande utvecklingen av dålig lukt;
  • minst en gång i månaden bör du köra en tom tvätt på en hög temperatur, lägg i en sked bikarbonat och ett glas ättika eller citronsyra i vattenlösning direkt i trumman (150 gram citronsyra utspädd i 1 liter vatten); på så sätt eliminerar du inte bara eventuella rester av tvättmedel och smuts, utan samtidigt slipper du även ansamling av kalk.

Med dessa knep kommer din tvättmaskin alltid att vara ren och väldoftande!

Advertisement