Inred din lägenhet till låg kostnad med dessa 13 otroliga DIY-förslag

av Hilda Maria Morgan

22 September 2023

Inred din lägenhet till låg kostnad med dessa 13 otroliga DIY-förslag
Advertisement

Allt oftare befinner bor man i små lägenheter som man behöver möblera och inreda med en begränsad budget, men det betyder inte att vi kommer att behöva ge upp att tillåta oss lite lyx. DIY är i själva verket ett utmärkt alternativ till att köpa dyra möbler och dekorationer, inte bara för att det hjälper oss att spara på kostnaderna, utan också för att det kommer att tillåta oss att hitta enorm tillfredsställelse genom att skapa verkligt underbara projekt helt med våra egna händer, kanske genom att återvinna material som annars skulle slängas och därmed ge en hjälpande hand till miljön.

Oavsett din stil kan du möblera och dekorera din lägenhet till en låg kostnad med projekt anpassade efter dina utrymmen och din budget. Om någon del av din lägenhet verkar försummad eller tom, börja direkt där för att förvandla alla dina rum med smarta detaljer, som ger en frisk fläkt till lägenheten.

Nedan föreslår vi 13 förslag för att inreda din lägenhet till låg kostnad med gör-det-själv.

Advertisement

1. Snygg lågprishylla i A-ram

Även en gammal stege kan bli en elegant hylla: ett lager vit färg, hyllor i samma färg och några utvalda detaljer kommer omedelbart att göra rummet mer elegant.

Advertisement

2. Ett romantiskt sovrum

Ljusa och mjuka tyllgardiner, ljusslingor och neutrala färger skapar det perfekta sovrummet för romantiska kvinnor på ett ögonblick.

3. Små detaljer som gör skillnaden

I många fall är det just de små detaljerna som gör skillnaden: vintageliknande vita keramikkannor, doftljus och flätade korgar kommer till exempel att sätta stil till ett enkelt och anonymt kök.

4. Billiga Regency-möbler

Unna dig ett Hollywood-hem med lite DIY: även en kommersiell möbel kan helt förändras i sitt utseende med lite guldfärg.

5. Dekorera de tomma hörnen

Hitta ett syfte för det tomma hörnet i köket eller hallen med ett område dedikerat till avkoppling: ett kaffeskåp med alla tillhörande tillbehör skulle passa perfekt.

Advertisement

6. Stilfull inredning till ett lågt pris

Mormors gamla konsol kommer att göra ett fantastiskt intryck i din hall: renovera den med ett lager färg, den kommer att ge ditt hem den touch av klass du letar efter.

7. Vintage detaljer

Du behöver en gammal lampa för att lägga till en gnutta vintage till ditt gör-det-själv-sängbord gjort med en fruktlåda.

Advertisement

8. Dekorera väggen ovanför sängen

Verkar väggen ovanför din säng för kal? Lägg till en ram med grenar, det blir underbart.

9. Ett rustikt badrum

Om du älskar den rustika stilen kommer det att vara lätt att återskapa den i badrummet: trähyllor är perfekta för detta ändamål.

Advertisement

10. Friska DIY-möbler

Ge ditt hem lite fräschör genom att renovera dina möbler med färg och schabloner.

11. Dekorera med vinyl

Vad händer om du byter golv och väggar? Inga större murverk kommer att behövas med enkel vinyl.

Advertisement

12. Retrostämning i vardagsrummet

Återskapa en 1950-talsatmosfär i ditt vardagsrum genom att placera din moderna teknik på en antik möbel.

13. Möblera till låg kostnad men med stil

Skapa privacy även i en enrumslägenhet genom att skapa en sovplats med några enkla knep. En tung gardin eller en bokhylla eller skärm räcker för att skapa ett sovrum separerat från vardagsrummet.

Har du redan valt ditt projekt?

Advertisement