Hösten är över oss: 5 saker att ta bort i sovrummet

av Hilda Maria Morgan

19 September 2023

Hösten är över oss: 5 saker att ta bort i sovrummet
Advertisement

Varje säsongsbyte är en möjlighet att göra plats och förbereda sig för de kommande månaderna, och även i sovrummet, med höstens ankomst, kan vi arbeta i denna riktning. Med temperaturerna gradvis sjunkande förändras behoven vad gäller kläder, skor, men även sängkläder. Och det kommer också att förändra vår livsstil lite, sysslorna vi gör hemma och tiden vi spenderar där.

Det är därför bättre att förbereda sig så gott vi kan och det finns 5 punkter som vi kan agera utifrån.

Advertisement

Gör dig redo för hösten: gör i ordning dina kläder

Gör dig redo för hösten: gör i ordning dina kläder

hippopx.com

En säsongsmässig förändring i garderoben innebär inte bara att ta av sig lätta kläder och ta på sig tunga, utan också att ställa om och välja ut. Det är alltid en möjlighet att göra sig av med saker som vi aldrig burit tidigare år, kläder som blivit förstörda, som inte längre är moderna, som vi inte längre gillar eller som inte har något sentimentalt värde och som vi därför kan göra oss av med på olika sätt.

Få allt från sommaren ur vägen, visst, men förbered också lådor eller korgar för det som inte kommer läggas tillbaka i garderoben, även om det passar för de kalla årstiderna. Utan att glömma att det alltid kommer att finnas dagar då det är varmare och vi kanske fortfarande behöver de där t-shirtarna!

När vi lägger tillbaka allt i garderoben bör vi aldrig glömma den gyllene regeln: allt vi använder ofta placeras på den mest bekväma höjden längst fram, resten längst bak och längst upp!

Advertisement

Sovrummet iordning inför hösten: skornas tur

Sovrummet iordning inför hösten: skornas tur

Anastasia Shuraeva/Pexels

Precis som med kläder kommer skor också behöva sorteras ut. Varje par tar plats, oavsett om det är i garderoben, ett skoställ eller en klädkammare. Bort med alla sandaler och sommarskor och vi håller bara de skor som passar för den kommande säsongen redo. Vid enstaka tillfällen städar och återställer vi ordningen och om något är för gammalt eller vi inte gillar det längre kan det slängas, säljas eller skänkas bort, allt efter omständigheterna.

Dags att dubbelkolla förhållandena i de glömda utrymmena

Under sängen, i de mest avlägsna lådorna eller hyllorna och så vidare: vi har alla platser i rummet där röran av bortglömda eller slängda saker samlas. Och ett säsongsbyte är ett tillfälle för att göra ett urval, för att utnyttja dessa utrymmen mer effektivt. Om du inte har gjort det ännu, utrusta dig med korgar, lådor, skjuthyllor och allt som kan hjälpa dig att hålla snyggt och prydligt även i de där svåra och ofta förbisedda hörnen.

Järnagalgar: adjöss

Järnagalgar: adjöss

wallpaperflare.com

Det är inte en regel kopplad endast till detta specifika säsongsbyte och inte heller en som vi nödvändigtvis följer, men låt oss tänka på det: metallgalgar är de som förstörs snabbast, såväl som de som oftast förstör kläderna vi fortsätter att hänga på dem, speciellt om de inte är lätta och gjorda av resistenta tyger.

Dessutom är det obestridligt att de är mycket mindre snygga att se på än andra, även de av plast eller ännu hellre trä, som är lite större och mer förlåtande för kläder och har trevligare former och färger. Eftersom tröjor, kappor, byxor eller kraftiga kjolar verkligen deformeras av denna typ av galgar, eller de deformerar dem med sin vikt... Det är bättre att ta bort alla som vi råkar hitta och ersätta dem med andra av bättre sort.

Sista steget: lakan och filtar

Så mycket som vi kan uppdatera rummets inredning till hösttoner måste allt som finns kvar i sikte och som används varje dag anpassa sig. Efter att ha slutfört arbetet med garderoben, låt oss inte glömma att byta lakan och filtar. Inte bara lite tyngre, utan kanske med varmare toner, som alltid matchar inredningen men också skapar den känsla av komfort och värme som vi gärna förknippar med hus från inredningsmagasin i höststil.

Och hur förbereder du dig inför hösten?

Advertisement