12 gånger då inhägnaden av trädgården har gett möjligheten att skapa en raffinerad och modern design

av Hilda Maria Morgan

24 Maj 2023

12 gånger då inhägnaden av trädgården har gett möjligheten att skapa en raffinerad och modern design
Advertisement

Staket och murar runt tomten är oumbärliga men ofta förbisedda element i trädgårdsdesign. Där man skulle kunna utforma dem efter önskemål ger de en möjlighet att berika landskapet som inte bör gå förlorad. Om vi ​​tänker efter skyddar de oss å ena sidan från oönskade besökare och ännu oftare från nyfikna ögon, men just för att de är det som står mellan vår värld och omvärlden är de en väsentlig del av hemmet och bidrar till det allmänna intryck som fastigheten gör på betraktaren.

Kort sagt, de är lite av ett visitkort, sett från utsidan. Och när du går in kommer de oundvikligen att bli som en ram, eller snarare bakgrunden, till alla scenarion som vi vill skapa i vår trädgård. Nedan hittar du några idéer för staket med en modern och ibland oväntad stil.

Advertisement

Höga och kompakta staket, nödvändiga för att skapa avskildhet och skydd, de kan kännas irriterande och tryckande runt trädgårdar som inte är stora, så att liva upp och bryta upp monotonin med växter och rabatter är den idealiska lösningen.

Advertisement

Gabioner med stenar är ett dekorativt element som fångar allas uppmärksamhet, om de används skickligt i landskapsarkitektur, kan de även dekorera inhägnader!

Höga väggar, med ljus sten: precis som de som används inomhus och bekläs med tegel och stenar kan också göras utomhus!

Har du någonsin övervägt att använda konstgräs för en vertikal gräsmatta? Eventuellt varvat med trä eller sten.

Tjocka metallbjälkar som ser ut som en pallissad. En idé att skapa med rosttrögt stål.

Advertisement

Ett trästaket, speciellt om det inte har en särskilt raffinerad form, ser alltid rustikt ut. Men det är bara att måla det svart så blir det genast modernt och sofistikerat.

Att ta hand om inhägnaden är viktigt för att förhöja utseendet på resten av trädgården.

Advertisement

Oavsett om det finns rabatter längst ned vid staketet, eller om det inte finns något alls, är det alltid effektfullt att ha lampor som projicerar ljusstrålar uppåt.

Horisontellt staket, kanske med vitputsad murad bas: det skulle passa bra nästan var som helst.

Advertisement

Beroende på var du befinner dig kan du skämma bort dig själv med olika sorters växter som sticker ut mot dessa bakgrundsväggar.

I moderna sammanhang är det väldigt trevligt att ha växter som växter vertikalt.

Advertisement

Det finns verkligen oändliga moderna idéer för alla smaker: vilken typ skulle du vilja ha i ditt hem?

Advertisement