12 riktigt originella idéer för förvaring av skor hemma

av Hilda Maria Morgan

20 September 2023

12 riktigt originella idéer för förvaring av skor hemma
Advertisement

Att nu för tiden kunna lämna hemmet och hitta sin egen självständighet är inte alls lätt, men det är ändå möjligt genom att göra några kompromisser. Till exempel att välja ett litet men välkomnande hem. Många människor väljer lite trånga miljöer där det kan bli riktigt trevligt att leva så länge man vet hur man utnyttjar varje centimeter av utrymmet.

Och det gäller alltså även för skoställ: även om de redan brukar vara ganska kompakta så hittar man inte allt med de mått man behöver. Vad kan man göra i dessa fall? Här följer några briljanta utrymmesbesparande idéer för att inspirera dig!

Advertisement

1. DIY-idé med enkla trälådor

Att ta några trälådor och "modifiera" dem genom att lägga till en enkel träplanka är en enkel men praktisk idé: ta bara måtten, använd några helt vanliga lådor och hitta den mest lämpliga vinkeln. Det är allt.

Advertisement

2. När ordning och symmetri möts

Om du har ett litet utrymme tillgängligt som sträcker sig vertikalt kan detta vara lösningen för dig: fyrkantiga trähyllor vederbörligen placerade för att bilda "Vs". Ett enkelt och konstnärligt sätt att hitta plats för dussintals par skor!

3. Liten tom vägg=oändliga möjligheter

Om du har problem med "djupet" och inte vet hur du ska lyckas kan du ta inspiration från denna strategi: långa men grunda hyllor som kan rymma en stor mängd skor, utan att ge upp möjligheten att öppna närliggande dörrar och fönster.

4. Skor på väggen: praktiskt och "estetiskt"

Också detta är en rolig och verkligt effektiv lösning för DIY-älskare. Allt du behöver är några träplankor att fästa på väggen och ett speciellt system för att blockera skorna när de "satts upp" på väggen.

5. En otrolig väggutställning

Detta är verkligen en av de mest originella idéerna du kan prova: resultatet är hisnande. En serie av rör bildar en riktig vägg av "cylindrar" som förvandlas till utmärkta och speciella behållare för skor!

Advertisement

6. Så här gör du det bästa av varje centimeters utrymme!

Om du har väldigt lite utrymme, ge inte upp skostället, eller snarare att ha dina skor i ordning och på sin plats: det räcker med rätt "hyllor" och allt kan "anpassas" efter dina behov.

7. Både dörr och skoställ!

Många försöker "gömma" sitt skoställ mellan dörren och en vägg, men tänk om dörren själv blev en skohylla?!

Advertisement

8. När skor också blir en dekoration

På det här fotot gjordes ett riktigt stilval: istället för att hitta en plats för skorna blev de senare de obestridda huvudpersonerna i en hel vägg! Estetiskt imponerande och säkerligen användbart för att snabbt kunna överväga vad man ska ta på sig!

9. Skohållare inne i garderoben!

När det inte finns något utrymme är det inte mycket som kan göras. Eller så är det kanske inte så? Faktum är att det skulle räcka att använda något inre utrymme! Som i den här bilden som vi har föreslagit: en praktisk skohållare som hängs och förvaras i en garderob.

Advertisement

10. Elegans möter praktik

Även de minsta husen kan räkna med "höjd", så varför inte ta vara på strukturer som utvecklas på detta sätt? Denna "torn"-skohylla är ett praktiskt system för att förvara och visa upp ett stort antal skor och fungerar även som en trevlig möbel: en utmärkt lösning som kräver väldigt lite utrymme.

11. Litet fotavtryck för maximal prestanda!

Även i det här fallet valde vi en mycket utrymmesbesparande vägglösning som kan uppfylla funktionen av ett skoställ, vilket sparar eventuellt slöseri med utrymme.

Advertisement

12. Underverkens kista

För den som inte gillar att deras skor syns kan detta vara en vinnande idé: ordna en kista på ett sådant sätt att den kan innehålla och samtidigt dela upp varje par skor!

Advertisement