Skapa utrymme med stil: 11 knep för att dölja föremål och skapa ordning på ett smart sätt

av Hilda Maria Morgan

27 Augusti 2023

Skapa utrymme med stil: 11 knep för att dölja föremål och skapa ordning på ett smart sätt
Advertisement

Det gäller alla hem, men särskilt i små: oreda ser inte bra ut någonstans. Och när utrymmet är begränsat måste du komma på stilfulla lösningar för att dölja föremål och återställa ordningen. Därmed börjar vi jaga alla ytor och volymer som ännu inte har använts, eller som hittills har utnyttjats på ett ineffektivt sätt.

Det ideala är att hitta den eleganta lösningen som gör att du kan använda utrymmena utan att skapa oreda. Nedan finns några idéer som du kan överväga att prova.

Om det finns trappor kommer troligen utrymmet under att erbjuda användbara lösningar: antingen precis under trappan om trappan är hög och bred, eller på väggen under.

Advertisement

Från enkla hyllor och några skåp med luckor, till riktiga utdragbara garderober som gömmer sig under trappan när de är stängda, det finns mycket utrymma att vinna.

Trodde du att du inte kunde ha några sovgäster? Om du hittar en vägg att gömma den hopfällbara sängen i, kanske du ändrar dig, och huset blir ännu mer bebott!

Inget utrymme eller budget för en bäddsoffa? Det finns sofflösningar av kuddar och madrasser som vid behov blir sköna sängar!

Utrymmesbesparande lösningar är ofta gjorda av glidande element som gömmer sig i synliga möbler. Så kan man också göra med ett skrivbord som kommer ut från en vägghylla. Eller lådor under arbetsytan!

Advertisement

På detta vis kommer det finnas plats inte bara för bord utan även för torkställningar!

Ett dolt element är en teknik som kan erbjuda extra utrymme på köksbänken, när det du behöver är gömt under, men lätt att nå när det behövs.

Advertisement

Och vem har sagt att man måste välja mellan matbord och köksö i köket? Det finns modeller som gör så att du kan ha allt i ett.

Glöm inte insidan av garderobsdörrar och dörrar, särskilt de till förråd, badrum eller garderober: kontrollera noga att gångjärnen är stadiga och har krokar och stöd för att hänga upp allt möjligt på, utan att dock överbelasta dem.

Advertisement

När du tror att utrymmet har tagit slut, titta upp. Det finns ofta ytor som kan användas nära taken, med hyllor som kan placeras ad hoc.

Ibland hjälper det att gömma föremål för att undvika att alltid ställas inför estetiskt fula element, och det finns till exempel tusen användbara idéer för att dölja närvaron av soptunnor, även i trädgården!

Finns det någon idé bland dessa som du skulle vilja använda i ditt hem?

Advertisement