Hur kan jag utnyttja det lilla utrymme jag har hemma? Vikdörrar är en bra lösning

av Hilda Maria Morgan

17 Oktober 2023

Hur kan jag utnyttja det lilla utrymme jag har hemma? Vikdörrar är en bra lösning
Advertisement

Det är inte alla som har möjlighet att ha ett stort hus, med många rum och rymliga ytor. Det kan finnas många anledningar: från en rent ekonomisk fråga till valet att bo i stan, kanske i en bostadsrätt där det inte går att ha en jättestor lägenhet, med mera. Oavsett vad du väljer för liv och hem för dina personliga behov eller inte, oroa dig inte om du inte har oändligt med utrymmen, för att för varje typ av hem finns det ett bästa sätt att inreda det på.

Till exempel: har du någonsin tänkt på att ett bra sätt att tjäna in utrymme på kan finnas i valet av dörrar? Inte? Då är det dags att göra det och inspireras av dessa 14 smarta idéer för att dela upp rummen.

Advertisement

1. Vikdörr av trä och glas

En mycket elegant lösning som gör att du kan dela upp till exempel köksdelen från relaxavdelningen. Om det finns ett valv i ditt hus, men du inte gillar det och föredrar att ha en dörr, är den här idén idealisk. Elegant och enkel och gör din miljö unik.

Advertisement

2. En spegel för att skapa ännu mer utrymme

Om du har en klädkammare som du ibland stänger, ett badrum i sovrummet eller någon annan miljö, men utrymmet är begränsat, skulle du kunna överväga en vikdörr som inte tar mycket plats, men också en spegel. Att förvandla de två delarna av dörren till två långa speglar ger en känsla av öppenhet och rymd som aldrig förr.

3. Fläktformad dörr

Precis som en solfjäder öppnas och stängs dörren i fråga med en lätt beröring och de små delarna överlappar varandra. Effekten blir praktisk och förtrollande på samma gång.

4. Det ser nästan ut som ett tält

4. Det ser nästan ut som ett tält

LTIYITL Store/Amazon

Det finns dörrar som nästan inte är dörrar. Vi skämtar inte, för det finns lösningar som tack vare en överliggande "stång" liknar en gardinstång och inte ger den tunga känslan som klassiska dörrar ger.

5. Dörr ja, men en som tillåter en glimt av den andra miljön

För att uppnå detta resultat, använd en vikdörr som lättar upp situationen och, om den kombineras med glasdetaljer, ger en känsla av kontinuitet samtidigt som de delar upp utrymmena. Väldigt smart.

Advertisement

6. Idealiskt för badrummet

Du vill ha ett badrum i ditt sovrum, i det lilla hörnet längst bak, men det finns inget utrymme för en dörr: är det detta som hindrar dig? Oroa dig inte, för en vikdörr med två små dörrar är precis vad du behöver. Enkel och i den färg du föredrar, den kommer att ge dig det så gärna ville ha.

7. Hur stänger jag den där "nischen" i väggen?

Ingen gillar gardiner som satts upp dåligt, de är obekväma, de inreder inte på ett särskilt bra sätt speciellt inte om de väljs för att separera eller stänga av ett rum. Om vi ​​till exempel har en vägg där det har skapats en nisch för föremål, skulle det vara idealiskt att stänga till den för att förhindra att den ger en känsla av oordning – om den inte används för att prydnadsföremål – vad kan vi göra? En vikdörr kan vara idealisk. Praktisk, bekväm och liten, den kommer att ge den känsla av charm som behövdes.

Advertisement

8. Lite broderi för att ge elegans

8. Lite broderi för att ge elegans

EVSON/Amazon

Och om enkla dörrar inte är vad vi gillar, även för de som viks ihop är det möjligt att välja dekorationer som hjälper till att försköna vårt utrymme. Välj den färg du föredrar och släpp lös fantasin.

9. Klassikern är alltid ett vinnande val

9. Klassikern är alltid ett vinnande val

Walmart

Klassiska vikdörrar: de är så bekväma. De är praktiska, ekonomiska, söta och superanpassningsbara till alla typer av miljöer. Helt enkelt fantastiska!

Advertisement

10. Vilka underbara geometriska mönster!

Är din rädsla att du kommer att ta bort husets skönhet genom att välja dörrar som är för enkla, men utrymmet är inte på din sida? Misströsta inte, även med vikbara lösningar är det möjligt att ge en gnutta originalitet. Ibland räcker det med bara en detalj för att lyckas.

11. Blommiga detaljer

På överlappande dörrar är det möjligt att ha blommiga detaljer, det är faktiskt mycket enklare än med klassiska dörrar. Du måste dela två rum, men du vill behålla känslan av öppenhet, ok, välj dekorationer istället för glas, det blir väldigt chict som alternativ.

Advertisement

12. Ogenomskinligt glas

Du gillar glas och vill ha det på din vikdörr, men du gillar inte tanken på att man ska se igenom dem. Varför inte välja ogenomskinligt glas? Dörren är lika funktionell, vacker och kommer att ge ett gott intryck på dina vänner.

13. Klassiskt glas

Om det däremot inte stör dig att det går att titta in genom dörren är du den klassiska glastypen. Transparent och ljus, det kommer att ge dig möjligheten att skicka en slängkyss till den som är i nästa rum, när som helst och utan att ta ett enda steg.

Advertisement

14. En blick utåt

Vikdörren kan också vara idealisk för att skilja vardagsrummet från till exempel en altan. Du kan placera en eller flera växter för att kunna titta på dem genom glaset och njuta av ett litet hörn av naturen.

Utrymmet är därför inget problem och dessa 14 idéer för att använda vikdörrar är ett bevis på detta.

Vilken av dessa skulle du vilja ha i ditt hem: naturligt trä, vitt, glas eller med spegel?

Advertisement