10 saker som vi har i badrummet men som vi borde förvara i andra rum

av Hilda Maria Morgan

06 Oktober 2022

10 saker som vi har i badrummet men som vi borde förvara i andra rum
Advertisement

Oavsett om det är stort eller litet, om vi är samlare och oorganiserade eller minimalistiska och fixerade av ordning och reda, hemma använder vi alltid ett specifikt kriterium för var vi placerar våra föremål och för vissa finns det en universell plats. Badrum, till exempel, är det rum där vi placerar alla de produkter som vi bara använder där: kosmetika, handdukar, personliga vårdprodukter, smutsiga sängkläder, hårtorkar.

Men är vi verkligen säkra på att badrummet är den idealiska platsen för alla föremål vi förvarar där? Det kommer att överraska dig, men det mesta vi förvarar där borde istället ha en annan plats! Låt oss tillsammans ta reda på de 11 föremål som säkert finns i ditt badrum men som du bör flytta till ett annat rum.

Advertisement

1. Handdukar och badrockar

Vi brukar förvara våra rena handdukar och badrockar i badrummet, för att alltid ha dem nära till hands; ofta sticker väl hopvikta handdukar ut på öppna hyllor i våra badrum, som ett dekorativt inslag. Vi kanske inte vet att det är det bästa sättet att smutsa ner dem innan de ens använts. Den fuktiga miljön i badrummet, även i de torraste badrummen, fuktar oundvikligen ner även handdukar och badrockar. Av denna anledning bör de, när de väl har torkat och vikts, placeras i en garderob eller låda i ett annat rum i huset, till exempel i sovrummet eller i en korridor eller hall.

Advertisement

2. Hygienprodukter för kvinnor

2. Hygienprodukter för kvinnor

Creativo

Produkter som vanligvits består av bomull som bindor och tamponger, men även bomullstussar, bomullsdisketter som används till smink och tops, är mycket känslig för värme och fukt och kan förlora sitt hygieniska tillstånd om de förvaras i badrummet, särskilt efter öppning. Faktum är att alla dessa produkter bör förvaras på en sval och torr plats, helst i en enda och förseglad förpackning, för i en varm och fuktig miljö kan de i bästa fall svälla och bli oanvändbara.

3. Manikyrprodukter

3. Manikyrprodukter

Creativo

Manikyrprodukter är oftast gjorda av stål och det spelar ingen roll hur bra kvaliteten på råvaran är: i förlängningen kan förvaring av dem i badrummet leda till rost, med tanke på den höga luftfuktigheten. Det är därför bättre att förvara sax, fil och nagelklippare någon annanstans.

4. Nagellack

4. Nagellack

Creativo

Även nagellack, som bomullsprodukter och sminkartiklar i allmänhet, behöver en förvaringsplats som är sval och torr.  Ett varmt och fuktigt badrumsklimat kan leda till snabb försämring och ditt nagellack kommer oundvikligen att tjockna och tappa färg. Istället kan du exempelvis förvara dem i lådor, skåp eller hyllor i sovrummet.

5. Elektriska apparater

5. Elektriska apparater

Creativo

Den absolut mest logiska platsen för att förvara hårtorkar, plattång, strykjärn och elektriska rakhyvlar är badrummet, eftersom det är där de alltid kommer att användas. Man måste dock komma ihåg att i badrummet leder det varma och fuktiga klimatet till en minskning av livslängden för dessa elektriska apparater, som kommer att förbrukas snabbare än om de förvaras i andra rum i huset.

Advertisement

6. Kattsand

6. Kattsand

Creativo

Materialet som kattsand är gjort av absorberar fukt och denna funktion gör det möjligt att begränsa dålig lukt. Om kattlådan förvaras i badrummet kommer en del av denna egenskap oundvikligen att gå förlorad på grund av fuktigheten i miljön. Låt oss inte glömma att ofta efter att ha använt badrummet stängs dörren och katten skulle kunna förbli utelåst, vilket skulle ge dig obehagliga "små presenter" precis där den inte borde!

7. Växter

7. Växter

Creativo

Krukväxter är utan tvekan en underbar inredningsidé, men badrummet är inte en idealisk miljö för dem: om det är utan fönster ser de aldrig solljuset, luften står stilla och de kontinuerliga temperaturförändringarna och förändringarna av luftfuktigheten kan skada din växt. I en sådan miljö skulle växter snart börja lida och kan utsättas för angrepp av mögel och svampar.

Advertisement

8. Öppna rakhyvlar

8. Öppna rakhyvlar

Creativo

Om miljön är fuktig oxiderar rakbladen och rostar. Det är därför det är viktigt att alltid torka av dem väl efter användning och förvara den utanför badrummet. Nya rakblad kommer sannolikt att försämras före användning om de förvaras i badrummet, om deras förpackning inte är förseglad.

9. Remsor av hårborttagningsvax

9. Remsor av hårborttagningsvax

Creativo

Hårborttagningsvax smälter i en varm miljö och börjar försämras när det utsätts för höga temperaturer. Det bör därför användas omedelbart efter exponering, annars förlorar det sin effektivitet. Dessutom bör vaxet inte komma i kontakt med vatten, annars skadas det. Det är därför lätt att förstå att det snarare än i badrummet vore bättre att förvara dem någon annanstans.

Advertisement

10. Smutstvätten

10. Smutstvätten

Creativo

Vi är alla övertygade om att den idealiska platsen för tvättkorgen är badrummet: vi kan slänga i våra kläder när vi klär av oss i slutet av dagen och även handdukarna när vi är klara med dem. Fukten i badrummet tillåter dock spridning av mögel på tygerna och uppkomsten av dålig lukt, vilket kommer att vara svårt att eliminera även med en tvätt på högre än 60 grader.

Advertisement