Dålig lukt i badrummet: kombinera dessa två ingredienser så kan du omedelbart säga adjö till problemet

av Hilda Maria Morgan

20 September 2023

Dålig lukt i badrummet: kombinera dessa två ingredienser så kan du omedelbart säga adjö till problemet
Advertisement

Badrummet är utan tvekan ett av de rum i huset som kräver större omsorg vid städning. Det är alltid nödvändigt att hålla det sanerat, eftersom bakterier tycker att det är en idealisk plats att föröka sig: nästan tvångsmässig försiktighet måste vidtas för att alltid hålla det rent och väldoftande.

En annan aspekt som är nära relaterad till städningen av badrummet och i synnerhet toaletten är dess underhåll: just i detta utrymme finns det rör som kan blockeras och följaktligen släppa ut en mycket obehaglig lukt i luften. Men med bara två ingredienser kan du undvika att få ett illaluktande badrum. Låt oss tillsammans se vilka de är.

Advertisement

Eliminera dålig lukt från badrummet

Eliminera dålig lukt från badrummet

Creativo

Lyckligtvis, som med alla problem, finns det även i det här fallet en lösning som kan vara rätt för dig. Du behöver bara två naturliga ingredienser, som är mycket vanliga och finns i alla hem eftersom de är billiga och mångsidiga: genom att kombinera dem och placera dem i toaletten kommer du att kunna utrota eventuell dålig lukt.

Många människor tenderar att använda blekmedel eller natriumhypoklorit, definitivt giltiga produkter som också låter dig fånga alla illaluktande lukter och döda bakterier. Det handlar dock om att använda kemikalier som vid inandning kan orsaka svår huvudvärk och en dålig känsla av illamående.

Så hur går du tillväga för att få en identisk effekt men med naturliga produkter och utan att medföra potentiella faror för din hälsa? Vi berättar det direkt.

Advertisement

De två ingredienserna och deras fantastiska kombination

De två ingredienserna och deras fantastiska kombination

Freepik

Den enklaste och kanske mest kända metoden innebär att man använder bikarbonat och vitvinsvinäger. Dessa två produkter lyckas inte bara fånga alla lukter, utan de eliminerar bakterier samtidigt som de parfymerar hela rummet! Och vi pratar om helt naturliga produkter.

Det finns en annan förening som kommer att ge ännu mer överraskande resultat: ta 500 ml vit vinäger, 500 ml vatten och ett par teskedar av din eteriska favoritolja. Blanda allt och häll blandningen i en sprayflaska. Spraya sedan blandningen i toaletten och låt den verka i cirka tio minuter. Efter den nödvändiga tiden, skrubba toaletten kraftigt med toalettborsten, spola sedan och du är klar.

Faktum är att du kommer att göra en grundlig rengöring och få en oemotståndlig doft som kan hålla i timmar efteråt. Du kan välja att få olika dofter, baserat på din smak, med hjälp av en eterisk olja av den arom du gillar bäst!

Advertisement