Ett country chict vardagsrum: 12 inredningsidéer för ett välkomnande och elegant vardagsrum

av Hilda Maria Morgan

18 Oktober 2023

Ett country chict vardagsrum: 12 inredningsidéer för ett välkomnande och elegant vardagsrum
Advertisement

Country chic har stor framgång i inredningen av hus och lägenheter tack vare dess mångsidighet: genom att skickligt blanda vintage och modernt lyckas faktiskt denna stil återskapa den varma och välkomnande atmosfären som är typisk för gamla bondgårdar i vårt hem, men samtidigt presenterar den moderna linjer och material, som också kan förena dagens smaker.

Denna otroliga anpassningsförmåga beror främst på användningen av olika material och kombinationer, som möjliggör en mycket hög nivå av anpassning, vilket också möjliggör renovering av gamla möbler och inredningstillbehör i en modernare tappning, vilket rimmar med miljömässig hållbarhet, ett mycket aktuellt tema för vår samtid.

Vardagsrummet är ett rum som lämpar sig mycket väl för country chic-inredning, vilket ger oss möjlighet att spänna över material, färger och dekorativa element för att välkomna våra gäster till en varm miljö som samtidigt förmedlar den en elegant och ren bild av oss.

Men vad innebär egentligen country chic? Låt oss ta reda på det tillsammans med hjälp av dessa 12 inredningsidéer för ett välkomnande och elegant vardagsrum.

Advertisement

1. Vitt och neutrala färger

I valet av färger dominerar vita och beige toner i den lantliga stilen, men milda pastellfärger som ljusblå, grön, rosa och grå är också mycket lämpliga, vilket ger en livlig ton till ditt hem utan att vara väldigt påträngande. Våga välja färgglada detaljer som står i skarp kontrast till den dominerande färgen: prova moderna dekorationer i ljusa färger för att tillföra en gnutta livlig modernitet till helheten.

Advertisement

Vitt och grått är perfekt för att ge ett kromatiskt avtryck till rummet, som avbryts av kontrasten från växternas intensivt gröna nyans.

Grönt och blått är perfekt för ett vardagsrum i country chic stil som ger utrymme för kreativitet.

Vita och beige och vintagemöbler förvandlar ditt vardagsrum på ett ögonblick.

2. Shabby chic

Shabby inredningstillbehör och dekorationer är perfekta för en country chic inredning: det slitna och lite åldrade utseendet på dessa tillbehör, tillsammans med de ljusa färgerna som kännetecknar dem, är perfekta för att skapa en miljö som påminner om en bondgård. Alltid tillsammans med lite modernitet.

Advertisement

Ett litet shabby chict soffbord bredvid soffan räcker för att genast skapa en lantlig atmosfär.

Ett soffbord i shabby chic stil och detaljer som är vintage och slitna på väggarna är en utmärkt kombination för ditt country chica vardagsrum.

Advertisement

3. Naturliga material och enkla linjer

Trä är den sanna huvudpersonen i den country chica stilen, det är bäst om den hålls rustik för att framhäva dess naturliga skönhet. Välj enkla och grundläggande linjer och, om du vill lägga till en ton av modernitet, kombinera trä med metall, den perfekta medelpunkten både i möbelstrukturen och i sammansättningen av dekorationer och ornament.

När det gäller tyger, välj naturligheten hos bomull, linne och ull, i delikata vita, neutrala och pastellfärger.

Rustikt och bearbetat trä blandas i möbler och dekorationer i en härligt varm och välkomnande miljö.

Advertisement

En trälåda med framträdande metallgångjärn skapar ett utmärkt vardagsrumsbord, ännu bättre om det återvunnits.

Advertisement

De gamla träfönsterstrukturerna och fönsterluckorna som hänger på väggarna har en lite shabby känsla och passar perfekt till det detaljrika vardagsrumsbordet.

4. Blomsterdekorationer

Blomsterdekorationerna är grädden på moset i en elegant och välkomnande lantlig inredning. Äkta eller tryckta, de hjälper dig att skapa ett livligt och unikt vardagsrum. Välj stora blommande vaser för att dekorera dina soffbord och möbelskivor, hyllor och skåp. Alternativt kan du välja blommor som mönster på dina tyger: från soffan till gardinerna kommer de att vara perfekta dekorativa element om de används i ton med resten av inredningen.

Advertisement

Välj rustika och återvunna material till dina blommor på möbler och soffbord.

Rikligt med färg blommande grenar för att skapa en intressant kontrast med en annars helt neutral inredning.

Advertisement

Blomdekorationer i mycket intensiva färger och synliga bjälkar kommer ytterligare värma upp en miljö som redan gjorts välkomnande av trä.

Har du redan bestämt vilket som ska bli ditt nya country chica projekt?

Advertisement