Vet du inte hur du ska göra för att skapa ett unikt och feminint rum? Dessa 13 idéer kan hjälpa dig

av Hilda Maria Morgan

18 Oktober 2023

Vet du inte hur du ska göra för att skapa ett unikt och feminint rum? Dessa 13 idéer kan hjälpa dig
Advertisement

Varje rum kräver sina möbler och dessa måste stämma överens med smaken hos den som ska vara i det utrymmet. Valet av färger, tillbehör och föremål är inte alls enkelt och att möta allas preferenser är något otroligt svårt. Till exempel: hur skulle du inreda ett feminint sovrum? Har du någonsin gjort det?

Om du letar efter några idéer till din lilla flickas eller till en äldre tjejs sovrum, kan dessa 13 idéer vara mycket användbara. Ta en titt nedan.

Advertisement

1. Fridfulla fjärilar som flyger

Den önskade känslan är att alltid vara i kontakt med naturen, då kan den här lösningen med fjärilar målade på väggarna och på sängen vara idealisk. Om din lilla tjej gillar dem särskilt kommer du att göra henne glad, men framför allt slipper hon byta rum när hon väl blir stor: det är ett val som passar även de som är äldre.

Advertisement

2. Lite modernitet

Rosa är den färg som används mest i flickrum, det är favoriten och ingen kan argumentera mot detta. Men som med allt, finns det även i det här fallet undantag och de som kanske gillar den här färgen i begränsad utsträckning. Av denna anledning kan det vara en bra lösning att välja rosa för vissa detaljer – inklusive filtar och överdrag – och inte för hela rummet.

3. "Titta, en regnbåge"

Ett fascinerande, förtrollande, unikt naturfenomen, som får oss att drömma och resa med våra sinnen till avlägsna platser som kanske aldrig funnits. Varför inte uttrycka det som huvudelementet i skapandet av ett sovrum? Det kan finnas många rådande färger, och det är det som är skönheten i en regnbåge, och alla kan göra sina egna val i detta avseende. Resultatet blir mjukt och underbart.

4. En gnutta glans

Ja, rosa, fuchsia och alla andra nyanser av denna färg kommer bokstavligen att göra din lilla flicka galen. Hon gillar dessa färger och till och med glitter, tja, låt oss sätta ihop dem i en inredningsmix som inte blir något annat än gnistrande.

5. Och vad tycks om syren?

Denna färg är också mycket lämplig för tjejer. De mer eller mindre mörka nyanserna kan blandas in i de olika inredningstillbehör som finns i rummet, för att ge kromatisk rörelse och originalitet till miljön. En detalj på väggen – ett träd, ett hjärta eller det ni föredrar – kommer att göra skillnaden.

Advertisement

6. Ett härligt men neutralt rum

Du vill inte att en stark färg ska dominera över de andra, inga problem. Välj kanske vitt som passar till allt, men skapa till exempel särart genom valet av sängstruktur, och ett livligt spel mellan den, kuddar och gardiner. Effekten blir magisk.

7. Att leva i en saga

En våningssängstruktur, men en som liknar ett riktigt slott, är en fantastisk idé. Din lilla flicka kommer att vara huvudpersonen i en saga varje gång hon går in i sitt sovrum. Vad kan man säga, helt enkelt otroligt.

Advertisement

8. Blommor och löv på väggar och tak

En lek med blommor och gräs kan ge läckerhet till rummet. Om du väljer ljusa möbler kan du kontrastera dem med färgade väggar som du kan lägga till blommiga detaljer på då och då.

9. Pastellfärger

Denna lösning vänder sig mer mot mycket ljusa pastellfärger. Det rosa är nästan osynligt och smälter in med resten, men det finns där och det kommer att ge rummet en gnutta av femininitet.

Advertisement

10. Ett Barbie-liv

Om du vill ge ett kungligt rum till din lilla flicka som får henne att känna att hon är i Barbies rosa värld, välj den här lösningen. Allt är färgglatt och det finns inget utrymme för missförstånd... mer rosa än så här kan det inte bli.

11. Hur vackra är inte de kontrasterande ljusen

Om du vill att din lilla tjej aldrig ska sova i mörker, utan att ett mjukt ljus ska följa henne hela natten, så kan du fundera på att installera små lampor som lyser upp detaljerna du valt att pynta rummet med. Kanske själva sängen, eller en teckning på väggen, en stjärna, ett moln, månen. Kort sagt, det är bara att du bestämmer dig.

Advertisement

12. Vitt och rosa

En lätt kontrast mellan två mycket milda färger och kombinationen med hjärtan, som alltid är det vinnande valet, kommer att ge det feminina sovrummet till en unik och avkopplande skönhet.

13. Himlen i ett rum

Man skulle också kunna bestämma sig för att måla en vägg som om himlen fanns i rummet. Färgerna kan variera från klassikerna för denna typ av design, eller gå till rosa och lila, gör det ni gillar bäst. Ett indiantält skulle sedan kunna förstärka känslan av att sova ute under stjärnorna.

Att inreda är roligt, vi vet, och att göra det i dina barns rum är ännu roligare. Det finns många feminina lösningar att hämta inspiration från för att, varför inte, även inreda rum som inte är avsedda för flickor. Vad tycker du?

Advertisement