3 användbara tips för att på bästa sätt rengöra kakelplattorna i ditt hem

av Hilda Maria Morgan

20 September 2023

3 användbara tips för att på bästa sätt rengöra kakelplattorna i ditt hem
Advertisement

Om du tänker ge kakelplattorna i ditt hem en ordentlig rengöring så läser du på rätt ställe. I själva verket är det inte nödvändigt att arbeta hårt för att få ett bra resultat för detta ändamål: du behöver bara ha en metod och känna till de rätta "tricken".

Kvinnor, långt före mer tekniska tider, har alltid behövt klara sig med hjälp av sina händer och sin uppfinningsrikedom. Det slutade med att kvinnor och män förmedlade de hemligheter som de upptäckt som de mest funktionella och trevliga för vissa uppgifter. En av dessa är rengöring: låt oss se vilka ingredienser och knep som fortfarande är bäst lämpade för att uppnå fantastiska resultat!

Knepen du borde känna till

Knepen du borde känna till

bearfotos/Freepik - Not the actual photo

Vi vill i denna lilla guide sammanfatta tre av de tips som vi anser vara bland de bästa "tidlösa" knepen för att rengöra kakel: knep som alltid fungerar bra och aldrig dateras.

1) Hur man tar bort kalk från badrumsplattor: om du har att göra med särskilt "knepiga" kalkfläckar kan apelsinskal vara lösningen. Gnugga med insidan av skalen på de kalkpåverkade ytorna och låt verka i cirka en halvtimme. Vid denna tidpunkt, ta först bort resterna och använd sedan en fuktig och delikat svamp för att slutföra rengöringen. När det gäller kakelfogar, beväpna dig med en tandborste, bikarbonat och väteperoxid. Blöt upp pulvret med några droppar och gnugga kraftigt längs kakelfogarna.

Var försiktig med överdriven användning av vinäger och citronsyra! Även om dessa naturliga medel är välkända och ofta används för att eliminera kalk kan de förstöra plattorna: använd dessa två ingredienser sparsamt.

Advertisement

Andra medel för rengöring av kakel

Andra medel för rengöring av kakel

Creativo

2) Hur man noggrant rengör köksplattor: för att ta bort fett och fettfläckar är det bäst att använda ett klassiskt diskmedel. Häll några droppar i varmt vatten och för det över plattorna. Rengör sedan allt och använd en trasa för att torka dem. Vid envisa fläckar är Marseille-tvål väldigt användbar: häll lite på en mjuk borste och arbeta på fläcken. Vi rekommenderar att du låter tvålen verka i några minuter och använder en skrapa för att ta bort avlagringarna.

3) Rengör golvplattorna: börja med att ta bort alla möjliga "rester" från ytan, såsom damm, hår och all annan smuts. Förbered ett naturligt rengöringsmedel genom att blanda vinäger och varmt vatten, det är användbart för att rengöra och få kakelplattorna att glänsa. När det gäller marmor- eller trägolv kan du använda vatten och Marseille-tvål. Om du väljer att använda vanliga tvättmedel, påminner vi dig om att det i allmänhet räcker med att använda en riktigt liten mängd produkt för att få utmärkta resultat.

Advertisement