Strandat trä: 9 kreativa projekt för att inreda med smak och originalitet

av Hilda Maria Morgan

18 September 2023

Strandat trä: 9 kreativa projekt för att inreda med smak och originalitet
Advertisement

Kanske kan inget som trä anta så många former och ytskikt att det kan användas på ständigt föränderliga sätt för att inreda ett hem och när man även tänker på den unika charmen med strandat trä ökar inredningsmöjligheterna oändligt mycket. Vi kan arbeta med trä på många sätt, men havet ger oss det med verkligen otroliga egenskaper: lätt, smidigt och alltid intressant, även när man utgår från vilken rest som helst från en växt.

Med större träbitar men även fragment kan vi dekorera hela huset, speciellt om vi gillar att ge en "marin" känsla till designen. Var dock försiktig när du samlar grenar och ved på stranden: det är endast tillåtet under vissa villkor som fastställs av de enskilda kommunerna (som i vissa fall efter en storm).

Advertisement

Fragmenten av strandat trä för att ge en unik touch

Fragmenten av strandat trä för att ge en unik touch

itallstartedwithpaint.com

Om vi ​​bara har fragment kan de klä in andra föremål, från och med vaser där vi kan arrangera våra blomkompositioner. Även de mest anonyma kommer alltså att få ett unikt utseende.

Advertisement

Väggdekorationerna

Väggdekorationerna

twelveoeightblog.com

Låt oss börja med färgerna, även barn kan ha kul med att förvandla varje strandad gren till en dekoration att hänga. Ta inspiration från olika mönster och färgkombinationer!

justinecelina.com

justinecelina.com

De robusta pinnarna från strandat trä kan stödja andra dekorationer, till exempel handgjorda verk med makramétekniken som är mycket populär för att dekorera väggar.

Inredningstillbehören med strandat trä

Inredningstillbehören med strandat trä

hawk-hill.com

Om du skulle hitta några riktigt robusta brädor, som bara är lite bearbetade av havets kraft, kan de bli fantastiska hyllor och stöd för väggarna i ditt hem.

Sedan finns det ett oändligt antal modeller att hämta inspiration från för att skapa bordslampor med en bas gjord av strandade pinnar.

Advertisement

Med de mindre bitarna kan du pryda spegelramar, vilket gör dem riktigt originella!

DIY-behållare

Har du någonsin tänkt på att du skulle kunna limma ihop många pinnar av liknande storlek för att skapa en skål? Det skulle göra en exceptionell ficktömningsskål eller fruktskål!

Advertisement

Och tanken på att skapa krukor eller behållare att fylla med växter är inte heller en dålig idé. Detta kan göras genom att klä in mer anonyma eller skadade vaser och behållare, men också genom att göra dem direkt med trä. I det andra fallet kanske du måste "fodra" insidan med kokosfiber, som med vissa hängande korgar, innan du lägger i jorden.

Ornament efter behag

Ornament efter behag

madeinaday.com

Om du fascineras av formen som trä får när det formas av havet kommer du säkert att hitta inspiration till att montera naturliga skulpturer med händerna, som den här.

Har du någonsin skapat hantverk med strandat trä?

Advertisement