Blek vita strumpor som svärtats ner, direkt i tvättmaskinen med detta enkla knep

av Hilda Maria Morgan

19 September 2023

Blek vita strumpor som svärtats ner, direkt i tvättmaskinen med detta enkla knep
Advertisement

Bland de väsentliga klädesplagg som vi bär oftast är strumpor säkert de som blir smutsiga snabbast och lättast. Det finns många orsaker till att våra vita strumpor blir svarta redan från första användningen: genom att gå i strumplästen runt om i huset samlas damm och smuts längst ner på våra strumpor, men även genom att använda mörka skor som tappar färg har vi några av de vanligaste anledningarna, men vi skulle kunna nämna många andra.

Vi ger ofta efter för den där mörka fläcken efter att förgäves ha försökt bleka dem med kemiska rengöringsmedel, ofta aggressiva och giftiga, som kan skada inte bara tyget utan även våra tvättmaskiner, miljön och vår hälsa.

Har du någonsin testat att bleka dina strumpor med naturliga medel? Det finns flera produkter som är effektiva i denna uppgift, men i synnerhet finns det ett knep som gör att du kan få dina strumpor att bli vita igen på ett ögonblick med en enkel tvätt i tvättmaskinen. Hur då? Vi förklarar det nedan.

Advertisement

Det blekande tricket för svärtade strumpor: natriumperkarbonat

Det blekande tricket för svärtade strumpor: natriumperkarbonat

Creativo

Bland de naturliga medel som används i våra hem anses natriumperkarbonat vara ett blekande botemedel par excellens. Även om det kräver en lägsta temperatur på 40 grader för att vara effektiv, är denna produkt i själva verket kapabel att bleka vilket tyg som helst med en enkel maskintvätt och är mycket effektiv även när det gäller våra svärtade strumpor.

Du kan helt enkelt lägga två skedar direkt i trumman och starta en tvätt på 40 grader för en blekande effekt redan under tvättcykeln.

Alternativt, om du vill ha större blekningseffektivitet, kan du sätta in en sked i en balja med lite hett vatten och lägg strumporna i blöt däri under någon timma innan du går vidare till en vanlig tvätt.

Advertisement

Andra blekningsmedel för strumpor i tvättmaskinen

Andra blekningsmedel för strumpor i tvättmaskinen

Pexels

Om vi ​​inte har natriumperkarbonat hemma kan vi också få utmärkta resultat med andra medel:

  • vit vinäger: används ofta i tvättmaskinen som ett effektivt substitut för sköljmedel, ett halvt glas i lämpligt fack hjälper också att bleka och göra hela tvätten ljusare, inklusive dina svärtade strumpor;
  • natriumbikarbonat: ett annat blekningsmedel som ofta används i hushållsstädning. I detta fall måste du, som i fallet med perkarbonat, lägga i 2 skedar direkt i tvättmaskinens trumma och starta en tvätt på en hög temperatur;
  • Marseille-tvål: du kan också dra fördel av dess avfettningsverkan för dina strumpor, ersätta den med tvättmedel eller lösa upp en del i en skål med varmt vatten och göra en preliminär blötläggning i två timmar.
  • kaliumtvål: mycket uppskattad inom andra områden, kaliumtvål är också mycket effektiv som blekningsmedel. Du kan lägga till en medelstor skopa direkt i tvättmaskinen för utmärkt resultat.

Med dessa medel blir dina strumpor vita igen på ett ögonblick.

Advertisement