En komplett rengöring av tvättmaskinen är lätt med rätt naturliga medel

av Hilda Maria Morgan

19 September 2023

En komplett rengöring av tvättmaskinen är lätt med rätt naturliga medel
Advertisement

Tvättmaskinen är en av de apparater som vi använder mest varje dag, eftersom den hjälper oss att alltid ha perfekt rena, väldoftande och desinficerade kläder och hushållslinne. Av denna anledning är det ett av de viktigaste hjälpmedlen vi använder och det är viktigt att alltid hålla den helt ren och sanerad så att den alltid kan fungera effektivt.

Emellertid kan denna uppgift ibland visa sig vara mycket tröttsam på grund av den kontinuerliga ansamlingen av smuts och kalk som orsakas av kontinuerlig användning. För att inte tala om resterna av tvättmedel, som kan skapa beläggningar på tvättmaskinens olika komponenter och skapa dålig lukt.

Men med naturliga medel är det möjligt att uppnå fullständig rengöring på bara några få steg, om du följer rätt metod. Nedan förklarar vi steg-för-steg-proceduren för att ta hand om din tvättmaskin på bästa sätt.

Advertisement

Komplett rengöring av tvättmaskinen med naturliga metoder

Komplett rengöring av tvättmaskinen med naturliga metoder

Creativo

Det första du ska göra för att effektivt rengöra din tvättmaskin är att utföra en tom tvätt, detta för att säkerställa fullständig sanering av trumman och tvättmaskinens inre komponenter. Du kan göra det effektivt genom att använda olika naturliga medel:

  • vinäger: du kan använda vilken typ av vinäger som helst, från vanlig vitvinsvinäger till äppelcidervinäger, upp till ättika. Häll ett glas direkt i tvättmaskinen och starta en tom tvätt på en hög temperatur för att säkerställa perfekt hygien;
  • natriumbikarbonat: ett annat perfekt botemedel för att rengöra och desinficera din tvättmaskin, häll 100 gram direkt i trumman; starta även i detta fall en tom tvätt på en hög temperatur;
  • citronsyra: slutligen föreslår vi ett sista botemedel med avkalknings- och saneringsegenskaper; lös 150 gram citronsyra i 1 liter varmt vatten och häll lösningen i trumman, sätt igång en tom tvätt.

Nu när huvudkomponenterna i din tvättmaskin är rena och sanerade är det dags att ta itu med de yttre komponenterna.

Advertisement

Fullständig rengöring av de yttre komponenterna i tvättmaskinen

Fullständig rengöring av de yttre komponenterna i tvättmaskinen

Creativo

Gör så här för de externa komponenterna:

  • tvättmedelsfacket måste tas bort från höljet och blötläggas i en blandning av ljummet vatten och 3 matskedar bikarbonat; för effektivare rengöring av envis smuts, tillsätt 3 matskedar citronsyra eller ett glas vit vinäger till blandningen. Vid mögel kan du dock använda väteperoxid och en tandborste;
  • tätningen ska alltid hållas torr, så se till att du låter den torka efter varje tvätt och torka av den med jämna mellanrum med en pasta av bikarbonat, vinäger och citronsaft med en mjuk trasa.
  • slutligen kan filtret tas bort från sitt hölje och sköljas under rinnande vatten; låt det sedan dra i en lösning av ljummet vatten och vinäger för att säkerställa perfekt hygien.

Tvättmaskinen är nu helt ren, sanerad och kommer att hålla sig effektiv!

Advertisement