Smutsiga och mögliga duschskenor? Prova detta enkla och billiga trick

av Hilda Maria Morgan

18 September 2023

Smutsiga och mögliga duschskenor? Prova detta enkla och billiga trick
Advertisement

Badrummet är det rum i huset som oftast behöver städas och saneras. Det är platsen där vi tvättar oss, vi "renar" oss från smutsen som samlats under dagen och även platsen där vi kopplar av. För att detta ska hända krävs dock att miljön är ren och väldoftande och att det inte finns några bakterier, något mögel eller några rester som gör det hela mindre trevligt. Så, hur håller man badrummet rent? Det finns många produkter att köpa och de fungerar riktigt bra, men ibland verkar det nästan som att de inte räcker till och inte ger önskat resultat. Detta händer speciellt på vissa ställen i badrummet, som till exempel duschskenorna. Smuts, rester och mögel samlas där och att ta bort det är inte lätt alls.

Därför är det många som vänder sig till naturliga medel för att hålla nästan perfekt renlighet och för att få en dusch och ett badrum som om de vore nya. Nyfiken på att få reda på ett av de mest använda knepen för att uppnå detta resultat?

Advertisement

Hur man tar bort smuts och mögel från duschskenor

Hur man tar bort smuts och mögel från duschskenor

Pxfuel

Ett rent och väldoftande badrum är drömmen för oss alla. Att komma hem efter en stressig dag och ta en avkopplande dusch är vad man behöver för att tillbringa en lugn kväll med familjen, men att se en dusch full av mögel och kalk trots ansträngningarna att eliminera det är inte precis vad vi önskar. Vad kan vi alltså göra för att uppnå önskat resultat? Förutom alla produkter på marknaden finns det ett gör-det-själv-medel som är bra för djuprengöring.

Det är kanske inte alla som känner till det, men de som använder det verkar vara helt nöjda med det. Nyfiken på vad det består av? Allt du behöver är några få ingredienser som både är lätta att hitta och mycket billiga, och du är klar.

Advertisement

Använd den här metoden så kommer du få riktigt bra resultat...

Använd den här metoden så kommer du få riktigt bra resultat...

Creativo

Vilken är en av de bästa allierade i kampen mot smuts? Definitivt bikarbonat. Utmärkt för all användning, detta element är fantastiskt för att eliminera kalkavlagringar, beläggningar och dålig lukt. Lite räcker för att få önskat resultat och om vårt problem gäller väldigt smutsiga duschskenor, ta bara ett glas bikarbonat, blanda det med 4 glas vatten och skapa en krämig blandning.

När du är klar, utrusta dig själv med en tandborste, applicera blandningen på det drabbade området, gnugga noggrant och låt verka i cirka 20 minuter. När den nödvändiga tiden har gått, tvättar noggrant med rinnande vatten och du kommer förvånas över det erhållna resultatet. Om du dock fortfarande inte är nöjd kan du upprepa operationen en andra gång eller lägga till en annan magisk ingrediens.

Fortfarande inte tillfredsställd? Prova på det här sättet...

Fortfarande inte tillfredsställd? Prova på det här sättet...

Pexels

Om resultatet med vatten och bikarbonat fortfarande ger oss vissa tvivel, kan vi tillsätta saften av en citron. Kombinationen av det och bikarbonat och exakt samma applikation kommer bara att göra oss glada och vår dusch kommer att bli perfekt ren och väldoftande som om den vore ny.

Vinäger kan också hjälpa oss i denna mening och ta bort kalk- och mögelbeläggningar som skapas i skenorna i våra duschar. Det här är de mest komplicerade punkterna att rengöra, det är bara att inse det, så prova att spraya en blandning av vatten och vinäger på de drabbade områdena, vänta i minst 15 minuter och torka sedan med en mjuk trasa.

Så vad väntar du på: spring till badrummet och återställ duschen till dess forna glans! Kände du redan till det här tricket?

Advertisement