Är din förvaringssäng redo för säsongsväxlingen? Hur man organiserar den perfekt

av Hilda Maria Morgan

21 September 2023

Är din förvaringssäng redo för säsongsväxlingen? Hur man organiserar den perfekt
Advertisement

Förvaringssängen är verkligen en stor bekvämlighet, den gör att vi kan tjäna in utrymme när det finns ont om detta i våra garderober och dra nytta av ett hörn som vanligtvis lämnas tomt och oanvänt och mest bara samlar damm. Särskilt i moderna stadslägenheter, där rummen är få och mycket små, är förvaringssängen faktiskt ett av knepen som garanterar oss bättre organisation och större komfort i våra hemmiljöer.

För att behållaren faktiskt ska vara en bekvämlighet måste den dock skötas och organiseras så bra som möjligt, för att det inte ska bli kaotiskt när vi ska leta efter filtar och lakan inför säsongsväxlingen. Med några få och enkla försiktighetsåtgärder kan dock din förvaringssäng snabbt förvandlas till den perfekta förlängningen av din garderob.

Vi föreslår några tips för att på bästa sätt organisera din förvaringssäng för att alltid ha den perfekt ordnad när säsongen växlar.

Advertisement

Organisering av förvaringssängen: preliminära operationer

Organisering av förvaringssängen: preliminära operationer

Creativo

Innan du går vidare till att organisera din förvaringssäng, utnyttja möjligheten att utföra några preliminära rengöringsoperationer och eliminera det överflödiga: det första du ska göra är därför att tömma behållaren helt och förbereda för rengöring.

Ta noggrant bort allt damm med en elektrostatisk trasa eller en dammsugare, se till att nå även de mest dolda hörnen. Fortsätt sedan med att tvätta och desinficera behållaren. För detta ändamål kan du använda en lösning av vatten och Marseille-tvål eller vatten och vinäger i lika delar med en mjuk trasa.

Medan du väntar på att behållaren ska torka helt är det dags att gå vidare med urvalet av de produkter du förvarar inuti: ta bort allt som är gammalt och slitet och lämna utrymme för det nya.

Nu är du redo för nästa fas.

Advertisement

Organisation av förvaringssängen

Organisation av förvaringssängen

Simply Laxmi's Life/YouTube

Det första du ska göra för att organisera din förvaringssäng är att gruppera allt du vill ha där i efter kategori och funktion: att förvara lakan, filtar, väskor och andra tillbehör separat gör att du lättare hittar dem när du behöver dem och alltså kommer slösa mindre tid på att leta efter dem.

Vid det här laget kommer du förmodligen att ha flera högar av produkter uppdelade efter typ; det bästa sättet att förvara dem under sängen är att dela upp dem i behållare: korgar, lådor och återförslutningsbara påsar är perfekta för att dela upp dina produkter efter typ och för att hitta dem på ett ögonblick när du behöver använda dem. För skrymmande tyger, som filtar, täcken och kuddar, använd vakuumtäta påsar, de hjälper dig att få mer utrymme tillgängligt.

Ordna sedan behållarna under din säng genom att följa årstiderna: börja längst bort ifrån, under sänggaveln, för placerandet av produkterna som inte är aktuella för den aktuella årstiden, fortsätt utåt med de som är aktuella för säsongen och som du därför kommer att använda mer av och oftare genom att lägga dem ytterst vid sidorna.

Din förvaringssäng är äntligen perfekt ren och organiserad!

Advertisement