För ett fläckfritt och glänsande golv, prova dessa geniala knep

av Hilda Maria Morgan

14 September 2023

För ett fläckfritt och glänsande golv, prova dessa geniala knep
Advertisement

Att tvätta golven är något som vi sysslar med varje dag och som ibland inte ger oss de resultat vi hade hoppats på: hur många gånger har vi tittat på våra golv direkt efter att vi tvättat dem, och med fasa insett att trots den allra senaste rengöringen de är redan smutsiga eller randiga? Faktum är att det ofta händer att tvätten av golven inte ger önskad effekt eller till och med att rengöringsmedlet, även om det tar bort smutsen, lämnar fula märken på ytorna.

Alla golv är som vi vet inte likadana och för vissa kan städuppgiften vara ännu svårare än för andra. Beroende på vilket material det är gjort av kan du därför använda dig av olika knep för att säkerställa att ditt golv alltid är rent och fritt från fläckar, med endast naturliga produkter som alltid finns tillgängliga i ditt skafferi.

Nedan föreslår vi några geniala knep för att säkerställa att dina golv alltid är perfekta.

Ständigt rena golv med dessa geniala knep

Ständigt rena golv med dessa geniala knep

Creativo

Det första du ska göra när du städar golven är att ta bort allt smuts, damm, ludd och hår. Om du har en dammsugare blir din uppgift säkerligen enklare, men hur kan du göra om du bara har en kvast? Hur otroligt användbart det än är så är det här städredskapet inte alltid så effektivt för att ta bort damm och hår, så pass att vi ofta när vi gör oss redo att tvätta ytorna några minuter senare redan finner dem dammiga igen.

Ett väldigt enkelt och mycket genialt knep är att klä in din kvast med en plastpåse, som kommer att producera en elektrostatisk laddning och fånga in damm och hår och hindra dem från att spridas runt i huset. I slutet av rengöringen behöver du bara ta bort påsen och slänga den i soporna innan du fortsätter med nästa steg.

Vilka produkter kan vi använda för att tvätta våra golv utan att hitta obehagliga överraskningar i slutet? Låt oss ta reda på det tillsammans.

Advertisement

Tvätta golv med naturliga medel

Tvätta golv med naturliga medel

Pxhere

För att undvika dålig lukt eller fula märken finns det olika naturliga medel som vi kan använda för att tvätta våra golv:

  • det mest omedelbara medlet, som gör att du inte bara lyckas rengöra golvet effektivt och samtidigt lämna det sanerat, är en blandning av vatten och vinäger; späd 500 ml vit vinäger i 4 liter vatten, tillsätt även några droppar eterisk olja efter eget val om du vill ha en behaglig doft;
  • blanda en näve grovt salt med några matskedar vinäger och lös upp allt i 4 liter vatten; använd inte denna blandning på marmorgolv, det kan skadas;
  • Marseille-tvål kan också vara användbart i dessa fall: förbered ett rengöringsmedel genom att lösa 100 g flingor eller 100 g riven tvål i en liter vatten, häll 100 ml av denna lösning i en hink med 4 liter vatten;
  • skapa en blandning med 4 liter vatten, 100 ml alkohol (alkohol av livsmedelskvalitet är bättre, mindre förorenande) och 4 matskedar bikarbonat; detta botemedel är också lämpligt för stengods och marmorgolv;
  • slutligen, för trä- och parkettgolv rekommenderar vi en blandning av 3 liter vatten, 2 matskedar bikarbonat och 1 bit Marseille-tvål.

Hur kommer du att rengöra dina golv nästa gång?

Advertisement