En apelsin i duschen? Den nya trenden för en maximalt avkopplande upplevelse

av Hilda Maria Morgan

11 September 2023

En apelsin i duschen? Den nya trenden för en maximalt avkopplande upplevelse
Advertisement

Det är säkert ingen som någonsin har tänkt på att lämna apelsinskal i duschen istället för att slänga dem i soporna som alltid. Apelsin är en av de mest älskade och konsumerade frukterna och är mycket rika på viktiga näringsämnen för vår kropp, först och främst C-vitamin som ger värdefullt stöd till vårt immunförsvar men hur många av er har någonsin tänkt på att konsumera en i duschen?

Många tycker om att unna sig ett avkopplande bad då och då, genom att tända ljus, ta ett glas eller en mugg med en avkopplande dryck och lite tilltugg, kanske i sällskap med en god bok eller bra musik. Men att duscha brukar inte förknippas med den här typen av aktiviteter, säkert delvis för att man alltid står upp och inte har så många ytor att använda till mat.

Den senaste trenden verkar vara att konsumera apelsiner direkt i duschen, medan det varma vattnet och dess ånga gör luften fuktig och varm och man låter skalen falla till marken. Vi förklarar orsakerna nedan.

Apelsiner i duschen: anledningarna till att detta knep är så framgångsrikt

Apelsiner i duschen: anledningarna till att detta knep är så framgångsrikt

Creativo

Ursprungligen uppträdde detta på sociala nätverk 2015 och sedan dess har vanan att äta apelsiner i duschen fått stor popularitet, då det ger många trevliga förnimmelser. Att konsumera denna frukt under den heta strålen av rinnande vatten, omgiven av dess fuktiga ånga, har en mycket avslappnande effekt, som förvandlar din duschstund till en eftermiddag på spaet.

Denna effekt förstärks avsevärt om du medan du äter apelsinen släpper apelsinskalen till golvet i duschen. Skalen är i själva verket mycket rika på eterisk olja, som i kontakt med den varma och fuktiga luften som utvecklas i duschen släpps ut och ger miljön dess behagliga arom. Användare av sociala nätverk beskriver denna upplevelse som något unikt och extremt avkopplande och behagligt, eftersom apelsinens smak och arom uppfattas mycket mer intensivt än vid alla andra konsumtionstillfällen.

Advertisement

Andra användbara lösningar för att koppla av i duschen

Andra användbara lösningar för att koppla av i duschen

julianbelle/Reddit

Även om det kanske är värt att prova denna upplevelse, som enligt många är ett ögonblick av djup medvetenhet och stor avkoppling, är denna teknik verkligen inte fri från nackdelar: om man lyckas övervinna den naturliga tillbakahållenhet som dikteras av vanan, så måste du faktiskt vara villig att smutsa ner dina händer och armar. Bokstavligen. Utan bestick, tallrikar eller bord, i duschen kommer konsumtionen av apelsiner att leda till det oundvikliga flödet av dess juice längs våra lemmar. Men smutsen kommer i duschen också bli kortlivad.

Om denna upplevelse verkar lite överdriven för dig, oroa dig inte, du kan enkelt koppla av i duschen med andra metoder:

  • knyt en liten bomulls- eller linnepåse som innehåller aromatiska örter som salvia, rosmarin eller lavendel till duschmunstycket: den varma ångan som stiger kommer göra att denna behagliga arom sprids;
  • lägg några droppar eterisk oljaduschgolvet innan du går in, det varma vattnet kommer att få dig att känna dess arom starkare;
  • också några droppar eterisk olja på en klädnypa av trä kan vara användbart: fäst klädnypan på duschmunstycket och vänta på att den varma ångan ska göra resten.

Är du redo för en riktigt avkopplande dusch?

Advertisement