Några enkla steg för att rensa en igensatt diskho: ta reda på vilka de är

av Hilda Maria Morgan

10 September 2023

Några enkla steg för att rensa en igensatt diskho: ta reda på vilka de är
Advertisement

 Ingen gillar att ta itu med blockeringar i diskbänksavloppet, men att rensa det med bara några få steg är möjligt och till och med tillrådligt för att undvika stora skador vid försummelse. Att låta för mycket tid gå när vi börjar märka att vattnet inte rinner bort från diskhon som det borde kan faktiskt leda till att situationen förvärras, vilket tvingar oss att göra större, dyra ingrepp som med nödvändighet måste utförs av en expert.

Men när problemet ännu inte är allvarligt kan vi använda oss av huskurer, som den vi föreslår nedan.

via my-plumber.co.uk

Vad ska man göra när diskhons avlopp är igensatt

Vad ska man göra när diskhons avlopp är igensatt

richardcrack/Reddit

Det första du ska göra är att vänta tills diskhon tömts av sig själv och under tiden koka lite vatten. Ha det redo att hälla i avloppet så fort diskhon är tom på vatten, bara det gör mycket. Ofta är faktiskt smutsen som täpper till köksrören gjord av klumpar av matrester som hålls samman av fettämnen och lite kokande vatten löser upp den feta delen, vilket gör att det andra skräpet lättare glider ner. Att kombinera kokande vatten (var noga med att inte överdriva om du har PVC-avlopp, det kan deformera dem) och den mekaniska verkan av en normal avloppsrensare gör redan mycket.

Ämnen som kan lösa upp fet smuts, såsom vinäger, bikarbonat, citronsaft eller citronsyra upplöst i vatten, hjälper också.

Sedan finns det en annan metod som är värd att testa, baserad på pulvertvättmedel eller sodakristaller.

Advertisement

Rensa det igensatta avloppet med diskmedel eller sodakristaller

Rensa det igensatta avloppet med diskmedel eller sodakristaller

Creativo

Sodakristaller är utmärkta för rengöring av många material och ytor och är också användbara för att rensa en igensatt diskho. Också för att använda dessa måste du först hälla lite kokande vatten i avloppet. Ta sedan ett glas fullt med sodakristaller och låt dem gå ner i avloppet, följt omedelbart av samma mängd varmt vatten. Vänta fem minuter och häll en till kastrull eller vattenkokare full med kokande vatten.

Du kan göra detsamma genom att byta ut sodakristallerna mot två matskedar tvättmedel i pulverform, som helst är miljövänligt. Upprepa operationen vid behov så kommer du se att det går snabbt och enkelt att rensa avloppet och dålig lukt kommer också bli ett minne blott!

Har du någon favoritmetod för att hantera den här typen av problem?

Advertisement