Få alla dina växter att blomma snabbt med detta mycket näringsrika vatten

av Hilda Maria Morgan

08 September 2023

Få alla dina växter att blomma snabbt med detta mycket näringsrika vatten
Advertisement

Om du har en trädgård, en balkong eller om du helt enkelt har många växter i din lägenhet vet du hur mycket skötsel som krävs för att växterna ska växa välmående och frodas. Varje art har olika behov och därför kommer det att vara nödvändigt att ägna särskild uppmärksamhet åt deras exponering för ljus, luftdrag, bevattning och den näring de får dagligen.

För att säkerställa att växterna alltid får rätt näring för sitt välstånd kan gödningsmedel användas, men det är inte nödvändigt att köpa dyra kemiska produkter; ibland räcker det faktiskt att använda enkla naturliga medel för att få dem att växa frodigt och blomma rikligt. Det finns i synnerhet ett medel som kan användas med bevattningsvatten, som hjälper dig att få snabba och rikliga blomningar, vilket skänker glädje och färg till ditt hem.

Advertisement

Tillsätt denna ingrediens till vattnet för dina växter

Tillsätt denna ingrediens till vattnet för dina växter

Creativo

För att se dina växter frodas och blomma rikligt måste de alltid ha rätt jord och tillräckligt med vatten. Gödsel är sedan ett grundläggande hjälpmedel för välståndet för dina växter, som behöver rätt dos av vitaminer och mineraler. För detta ändamål kan du lägga till en speciell ingrediens till bevattningsvattnet i dina växter: mjölk.

Även en liten mängd av denna produkt kan ge näring åt dina växter, vilket gör att jorden alltid hålls bördig och garanterar riklig blomning. Denna ingrediens gör också att du avvärjer insekter och parasiter som hotar växternas hälsa. Blandat med ditt bevattningsvatten blir mjölk faktiskt ett perfekt organiskt gödningsmedel. Nedan finns instruktioner för att förbereda bevattningsvatten med mjölk.

Advertisement

Organiskt gödningsmedel med mjölk: hur man förbereder det

Organiskt gödningsmedel med mjölk: hur man förbereder det

Pxhere

Mjölk innehåller många mineralsalter och vitaminer som är viktiga för dina växters hälsa. Kalcium, fosfor och kväve i synnerhet hjälper dig att få snabba och rikliga blomningar, som kommer att hålla länge.

Förbered enkelt ett mycket effektivt organiskt gödningsmedel genom att blanda 10 ml mjölk med 500 ml vatten. När de två ingredienserna är perfekt blandade kan du använda den erhållna lösningen för att vattna dina växter. Applicera det ungefär en gång i månaden så kommer rötterna alltid hålls friska och dina växter kommer fortsätta att växa.

Men detta är inte den enda användbarheten av mjölk för trädgårdsarbete: mjölk är faktiskt också ett kraftfullt svampdödande medel och kan användas för att eliminera parasiter från dina växter; med samma lösning som används som gödningsmedel kan du faktiskt spraya dina växter med en sprayflaska: mjölksocker är faktiskt giftigt för parasitära insekter och kommer att eliminera dem på ett ögonblick.

Har du redan tillrett denna värdefulla blandning?

Advertisement