Spraya hårspray i soffan hemma: lösningen på ett mycket vanligt problem

av Hilda Maria Morgan

08 September 2023

Spraya hårspray i soffan hemma: lösningen på ett mycket vanligt problem
Advertisement

Uppfunnet i Illinois och marknadsförts sedan 1948, hårspray är idag ett av de mest använda och uppskattade medlen för att hålla håret stylat under lång tid. Denna produkt är ett måste i hemmen för de som är uppmärksamma på skötseln av sitt hår, men alla vet kanske inte att det kan vara användbart till hemmet på olika sätt.

Faktum är att när vi städar huset händer det ofta att vi använder oss av naturliga medel eller produkter som normalt är avsedda för andra ändamål. Tänk bara till exempel på raklödder, som är väldigt användbart till exempel vid rengöring av glas och speglar. Hårspray kan också effektivt användas vid skötsel och städning av vårt hem, i synnerhet till våra soffor, med en avgjort ovanlig men mycket effektiv metod för att lösa ett ganska vanligt och ofta komplicerat problem.

Vad består denna alternativa användning av hårspray av? Vi förklarar det för dig nedan, tillsammans med 3 andra användningstips.

Advertisement

Varför spraya hårspray i soffan

Varför spraya hårspray i soffan

Creativo

Det händer ofta att sofforna i våra hem oavsiktligt blir fläckiga på grund av att mat eller dryck spills ut, ibland på grund av att det finns husdjur eller av olika andra skäl. Att städa soffan i dessa fall kan verka vara en mycket komplicerad operation, speciellt när överdraget inte är avtagbart och vi därför inte har möjligheten att lägga det i tvättmaskinen för att effektivt ta bort spår av smuts.

Vid dessa tillfällen kan hårspray komma till vår räddning, genom att förvandlas till ett mycket effektivt fläckborttagningsmedel, som alltid ser till att inte skada tyget. För att göra detta, spraya bara en liten mängd hårspray på fläcken på din soffa och gnugga försiktigt med en mjuk trasa. Du måste sedan behandla området med Marseille-tvål och vatten.

Men användningen av hårspray slutar inte där. Upptäck 3 andra alternativa användningsområden för denna användbara produkt nedan.

Advertisement

Hårspray: andra alternativa användningsområden

Hårspray: andra alternativa användningsområden

Pexels

1.       Strumpor och strumpbyxor: hårspray är också mycket användbart för nylonstrumpor och strumpbyxor och gör att vi kan få dem att hålla längre. Det händer faktiskt ofta att dessa plagg får maskor vid användning, men vi kan lätt fortsätta använda dem tack vare hårspray; spraya det bara nära maskan för att förhindra att den sprids.

2.       DIY: hårspray kan användas till många projekt som fixeringsmedel; det kan vara väldigt användbart, till exempel, för att fixera glittret på dina verk, spraya hårspray direkt på glittret för att hålla det på plats och för att göra det glänsande.

3.       Sömnad: sömnadsälskare kommer att finna hårspray mycket användbart, eftersom det kan hjälpa dem att lösa ett irriterande vanligt problem, det att trä i tråden i nålsögat. Spraya hårspray på änden av tråden och vänta tills det torkar, hårsprayen kommer göra tråden styv. Vid det här laget kan du enkelt föra in den i nålsögat.

Kände du redan till dessa alternativa användningsområden för hårspray?

Advertisement