Sopkvast: det enkla och perfekta tricket för att använda den som ett riktigt städproffs

av Hilda Maria Morgan

23 Juli 2023

Sopkvast: det enkla och perfekta tricket för att använda den som ett riktigt städproffs
Advertisement

Det finns föremål i huset som vi nästan tar för givet: vi har alltid haft dem och vi tror att vi vet precis hur vi ska använda dem till fullo. Tänk till exempel på sopkvasten, vem har inte en bland sina hushållsredskap?

Förmodligen finns detta städobjekt i alla hus i världen, eller nästan, och även om den i modern tid ofta byts ut mot dammsugaren är det inte alls ovanligt att den fortfarande används och i många olika situationer för att säkerställa en ren och snygg hemmiljö. Även om den är effektiv och enkel att använda har också den "mytomspunna" kvasten några hemligheter att dölja som gör att vi kan använda den på ett bättre sätt än vi hade trott. En av dessa är just tricket som vi avslöjar här nedan: är du redo att ta reda på det?

via Smart fox/Youtube

Advertisement
Creativo.media

Creativo.media

I sin ökända enkelhet är kvasten ett grundläggande redskap, det råder ingen tvekan om det. Ibland kan den faktiskt visa sig vara ännu mer funktionell och användbar än en traditionell eller banbrytande dammsugare, eftersom den är 100 % manuell och låter oss komma åt praktiskt taget var som helst och utan alltför mycket ansträngning.

Men om du när du sopar med kvasten märker att resultatet inte uppnår dina förväntningar, misströsta inte: det finns ett snabbt och enkelt knep som kan få dig att använda den till fullo, vilket ger den en extra "push" för att få dig att nå och ta bort även den mest envisa smutsen du har i huset. Tack vare de råd vi kommer att ge dig, kommer damm och smuts vara ett minne blott. Så vad väntar du på? Utrusta dig med ett föremål som du säkert redan har hemma: tejp.

Advertisement
Smart Fox/Youtube Screenshot

Smart Fox/Youtube Screenshot

Det stämmer: för att omsätta detta trick i praktiken behöver du lite tejp, helst en stora och bred, som ska appliceras på ena sidan av kvasten, precis i den punkt som vanligtvis används till att rengöra hörnen eller som vi sticker in under möbler, sängar eller soffor. En dubbelsidig tejp är lättare att använda, eftersom den är lättare att få att fästa på kvasten, vi kan även få den att fästa bättre med säkerhetsnålar.

För att "stärka" kvasten ännu mer kan man även applicera tejp på andra sidan av dess ände, vilket gör den till ett riktigt underverk, kapabel att få till och med damm och smuts att fastna på den som vi med ett enkelt svep inte skulle kunna fånga genom att bara sopa.

Med tanke på att inte alla har en dammsugare, oavsett om den är med sladd eller utan, kan denna metod för att göra kvasten effektivare och bättre kunna rengöra golv och svåra hörn verkligen bli en revolution för alla som använder den dag efter dag. Dess enkelhet gör att detta knep är inom allas räckhåll, och vi är säkra på att det kommer att krävas väldigt lite för att omsätta knepet i praktiken.

Hade detta någonsin slagit dig? Kände du till detta?

Advertisement