Vet du inte hur man använder de sista dropparna diskmedel på ett alternativt sätt? Prova så här!

av Hilda Maria Morgan

23 Oktober 2023

Vet du inte hur man använder de sista dropparna diskmedel på ett alternativt sätt? Prova så här!
Advertisement

För att diska allt porslin vi brukar använda i köket använder vi alltid vatten, ofta varmt, en svamp och vårt pålitliga diskmedel som är speciellt framtaget för att eliminera denna typ av smuts. Det kommer dock till en punkt då vi inte får ut något mer ur flaskan, men är vi säkra på att den verkligen är slut? Många gör inte detta, men för att undvika spill kan vi blanda ut det med vatten.

Motargumentet skulle kunna vara: på så sätt blir det inte lika effektivt mot beläggningar och fett. Det är sant, men alla känner inte till att denna produkt också kan användas på ett alternativt sätt.

Advertisement

Sista dropparna diskmedel: hur använder man dem?

Sista dropparna diskmedel: hur använder man dem?

Creativo

För att säkerställa att det inte blir något avfall och även, om vi vill, för att spara lite pengar, är det alltid en god idé att använda varenda droppe diskmedel som finns i flaskorna. Det kan producera mindre skum och vara något mindre effektivt om vi blandar ut det med vatten, men om vi använde det för andra ändamål skulle det vara lika användbart. Tror du inte på oss?

Låt oss alltså prova att tillsätta lite vatten i diskmedelsflaskan, skaka den och vänta tills skummet drar sig tillbaka något. Sedan kommer du att ha mycket användbart rengöringsmedel som du kan rengöra till exempel spishällen med. Finns det fettstänk överallt som testar ditt tålamod? Låt dig inte avskräckas, för den milda produkten du kommer använda kommer att bli ditt trumfkort. Häll lite diskmedel i kombination med vatten på ytan och utför cirkulära rörelser för att ta bort smutsen, undvik slipande svampar om du kan.

Denna blandning kan också vara mycket användbar för rengöring av köksbordet, arbetsytan där du vanligtvis placerar ingredienserna till dina läckra rätter, barnstolen och hela köksbänken. Om avfettningsmedlet eller andra liknande produkter är slut, gå och fiska upp den sista droppen diskmedel så ska du se hur rent det blir.

Advertisement

Hur kan man annars använda diskmedel?

Hur kan man annars använda diskmedel?

Creativo

Denna produkt kan dock även användas på andra områden och inte bara i köket, tack vare dess mycket milda och inte alls aggressiva sammansättning.

  • Rengöring av smycken. Om de verkar trista, matta och du inte vill ha dem i det tillståndet, prova att skapa en blandning av vatten och diskmedel, några droppar räcker. Sänk ner örhängen, armband, halsband eller ringar och låt dra i 5 minuter. Skölj dem under rinnande vatten och torka perfekt. Du kommer att se hur de kommer att glänsa igen.
  • Fettfläckar på kläder. Om du har fått en fläck på ditt favoritklädesplagg och fettfläcken inte visar några tecken på att försvinna, oroa dig inte. Placera en droppe tvättmedel på det drabbade området och sprid det lätt med cirkulära rörelser. Låt verka något ögonblick och tvätta sedan som vanligt. Fläcken kommer att försvinna.
  • Golvstädning. Diskmedel rekommenderas inte bara för regelbunden rengöring av golven i våra hem, utan även för utomhusgolv som vanligtvis är lite mer komplicerade att behandla. Strö bara lite bikarbonat på den drabbade fläcken och täck den sedan med lite diskmedel. Låt verka i minst ett par timmar och gnugga sedan kraftigt med en borste.

Endast en produkt för hela huset...

Endast en produkt för hela huset...

Pxhere

Diskmedel är också mycket effektivt för att eliminera smuts och beläggningar i badrummet. Badrumsinredningen i porslin kommer att glänsa under dess effekt och ackumulerade rester försvinner.

Dess mildhet gör den därför lämplig för alla ytor. Man riskerar inte att skada materialen, det kan användas på trä, marmor, granit och mycket mer, det gör inte ytorna matta och kan enkelt tas bort.

Kort sagt, en riktig hemlighet som hjälper dig i dina dagliga sysslor. Visste du att du kan använda diskmedel på alla dessa sätt?

Advertisement