Vad händer om du stoppar en ballong i toaletten? Det roliga städtricket att testa

av Hilda Maria Morgan

21 Augusti 2023

Vad händer om du stoppar en ballong i toaletten? Det roliga städtricket att testa
Advertisement

Om vi ​​alltid rengjorde toaletten efter varje användning skulle djuprengöringen förmodligen bli nödvändig mycket mer sällan, men även då skulle det alltid komma till en punkt då vi behövde kavla upp ärmarna och ta hand om det. Men tänk om vi berättade att saken kunde bli rolig tack vare användningen av en ballong?

Faktum är att när vi använder och spolar toaletten, men också när vi häller rengöringsmedel och deodoranter i den, bidrar detta i slutändan till att det bildas fläckar, eller kalkavlagringar som, även om de inte är lika irriterande att se på som smutsen som toaletten vanligtvis är fylld med, men de måste elimineras. En ballong kan göra detta åtagande enklare och ännu mer lekfullt.

Advertisement
Home Tips/YouTube

Home Tips/YouTube

Som vi kan se i den här videon är tricket faktiskt väldigt enkelt, och gör att vi kan dra fördel av de städknep vi redan känner till men på ett mer effektivt och enkelt sätt.

Det viktiga är att ha en vanlig ballong, precis den sorten du använder till fester, men välj gärna en stort som är lite robustare. Den får dock inte vara särskilt stor: tänk på att dess storlek, när den är uppblåst, måste vara lite större än avloppet i botten av toaletten.

Tricket går faktiskt ut på att använda det här kalastillbehöret som en plugg för avloppet till toaletten: blås upp den och sedan placera den inuti toaletten så kommer du att inse hur mycket du ska tömma den för att kunna föra in den i avloppet, så att den fyller avloppet och förhindrar att vatten rinner ut. Knyt sedan en riktigt hård knut.

Det andra du behöver är ett tåligt och tillräckligt långt snöre: knyt det hårt till ballongens stängning, och snöret måste vara tillräckligt så att det når ut ur toalettstolen med knappt en decimeter. Dessutom, innan du sätter in ballongen, fäst en bit tejp på ena sidan.

När du har blockerat vattenutloppet, förbered ditt favoritmedel för att rengöra toaletten: vi vet att en blandning av vatten och vinäger, eller vinäger och bikarbonat, eller också med vatten och citronsyra, med tillägget (till var och en av dem) av en droppe av diskmedel, är alla lösningar som  är lämpliga för att lösa upp avlagringar av smuts och kalkavlagringar, som sedan blir mycket lätta att ta bort.

Fyll alltså toaletten med vatten och din favorit gör-det-själv-rengöringsprodukt, tills du når den nedre innerkanten av toalettstolen, där det vanligtvis finns massor av svåra fläckar. Låt det verka i några timmar och sedan med toalettborsten eller annan borste kommer du utan ansträngning att kunna skrubba bort all smuts. Dra bort ballongen och voila!

Se hur enkelt det är, och ta reda på vad tejpen är till för i videon nedan.

Advertisement
Advertisement