Hur man håller insekter borta och parfymerar huset genom att helt enkelt tvätta golven

av Hilda Maria Morgan

30 Maj 2023

Hur man håller insekter borta och parfymerar huset genom att helt enkelt tvätta golven
Advertisement

När temperaturerna börjar bli varmare dyker även vissa ovälkomna gäster upp igen i våra hem, vilket för ett ögonblick kan få oss att längta efter vinterns återkomst: insekterna. Myror, flugor och bananflugor lockas av matrester och lukter av olika slag och tar plats i våra rum utan att fråga oss om lov.

Idag finns många kemiska produkter på marknaden för att jaga bort dem men som förutom att eliminera dessa irriterande gäster också skadar vår hälsa och är dåliga för miljön, varför det alltid är bättre att prova naturliga alternativ först som kan hjälpa oss att bli av med alla typer av insekter utan att skada varken vår eller planetens hälsa.

Om det inte räcker att ständigt hålla huset städat och rent för att uppnå vårt mål, kan vi behöva prova andra lösningar. Bland dessa räcker det med en enda enkel ingrediens som tillsätts till vattnet som du tvättar golven med för att bli av med alla insekter för alltid, samtidigt som denna ingrediens parfymerar ditt hem med en god doft. Låt oss ta reda på vilken det är.

Advertisement
Creativo

Creativo

Det finns en produkt vi kan använda för att sanera våra golv, parfymera dem och samtidigt hålla insekter borta från vårt hem: kaliumtvål. Denna tvål, som består av vatten, kokosolja och glycerin är en produkt som vi alla minns från våra mor- och farföräldrars hem och som har återupptäckts de senaste åren på grund av sin höga avfettningsförmåga och den behagliga doft som den lämnar på ytorna där den använts. Denna tvål är helt biologiskt nedbrytbar och ekologisk, såväl som ekonomisk, och är även det bästa hjälpmedlet mot insekter, som inte gillar dess delikata arom.

Du kan alltså använda den för att tvätta husets golv genom att lösa upp 30 gram kaliumtvål i en hink med varmt eller ljummet vatten. Om du vill förstärka dess desinficerande effekt kan du även tillsätta 250 ml äppelcidervinäger, som är känd för sina desinficerande egenskaper och som inte heller uppskattas av insekterna. Du kan använda denna blandning, i en sprayflaska, även för att rengöra sanitetsgods, köket och alla andra ytor.

Prova detta enkla recept, inte en enda fluga kommer att flyga runt i ditt hus längre!

Advertisement