Vad används vinäger till på madrassen? Vi förklarar orsakerna till våra far- och morföräldrars gamla vana

av Hilda Maria Morgan

08 September 2023

Vad används vinäger till på madrassen? Vi förklarar orsakerna till våra far- och morföräldrars gamla vana
Advertisement

För vården och skötseln av huset letar många ständigt efter naturliga huskurer som inte bara gör att vi kan uppnå vårt mål med städningen, utan också hjälper oss att spara pengar och skydda miljön, genom att damma av och föra de gamla traditionerna vidare.

Madrasserna i våra sängar är bland de saker vi oftast glömmer, fast det egentligen skulle vara tillrådligt att komma ihåg att rengöra dem med en viss regelbundenhet, minst 4 gånger om året vid säsongsbytena, för att eliminera hudrester och fukt som lämnas från vår kropp under sömnen och undvika spridning av bakterier och kvalster som kan orsaka oss olika åkommor.

Även i detta fall är det möjligt att tillgripa naturliga metoder, som är billiga, lätta att använda och mycket effektiva för att få oss att nå vårt mål. Vår madrass bästa allierade, som våra mor- och farföräldrar redan visste, är vinäger, låt oss tillsammans ta reda på varför.

Advertisement

Vinäger på madrassen: varför det är användbart

Vinäger på madrassen: varför det är användbart

Creativo

Men varför använda vinäger när det kommer till rengöring av madrassen? Ekonomisk och mycket mångsidig, denna produkt kännetecknas av en surhet på 5%, tack vare vilken den kan eliminera bakterier och smuts som finns på de ytor som den används på, inklusive madrassen.

För att använda den på bästa sätt, häll i den i en sprayflaska, som du använder när du rengör för att fördela vinägern över hela ytan på din madrass; oroa dig inte för dess stickande lukt, om du inte gillar den: den kommer att försvinna på kort tid och i stället lämna fullständig hygien och oklanderlig renlighet, samt en god och ren lukt.

Efter att ha sprayat vinägern över hela ytan är allt du behöver göra att vänta tills det torkat helt innan du fortsätter med det andra steget, där du kommer att ta hjälp av en annan dyrbar naturlig allierad.

Advertisement

Hur man avslutar rengöringen av madrassen med vinäger

Hur man avslutar rengöringen av madrassen med vinäger

ChicWithPlants/Reddit

Om enbart vinäger är tillräckligt effektivt för att ta bort de flesta bakterier, kommer dess effekt att förstärkas ytterligare genom att kombinera den med ett annat naturligt medel som har varit välkänt sedan urminnes tider: bikarbonat.

När din madrass är helt torr, avsluta rengöringen genom att strö den med kylskåpskallt bikarbonat och låt verka i minst 2 timmar, helst hela dagen eller hela natten. Efter denna tid kan du ta bort bikarbonatet med hjälp av en dammsugare.

Användningen av kombinationen av dessa två mycket använda naturliga medel gör att du inte bara lyckas eliminera bakterier och smuts från din madrass, utan också kommer att undvika spridning av mögel.

Våra morföräldrars traditioner är ibland den bästa lösningen!

Advertisement