Är citron i tvättmaskinen hemligheten bakom en perfekt tvätt? Vi förklarar hur man använder den

av Hilda Maria Morgan

29 Juli 2023

Är citron i tvättmaskinen hemligheten bakom en perfekt tvätt? Vi förklarar hur man använder den
Advertisement

Oavsett hur stor din familj är, kommer det alltid att finnas alldeles för mycket tvätt att tvätta. Av denna anledning är tvättmaskinen en av de mest populära apparaterna och idag är det svårt att hitta ett hem som inte har en. De senaste tekniska innovationerna gör att vi idag kan genomföra snabba program på låga temperaturer, vilket hjälper oss att få rena kläder snabbt och utan risk att skada dem.

Men det kan ibland hända att vår tvättmaskin luktar illa även när vi tar ut tvätten som inte heller den luktar rent. Ofta måste orsaken sökas i det tvätt- eller sköljmedel vi använder och i det här fallet kan lösningen helt enkelt vara att ersätta dem med vit vinäger eller bikarbonat.

Advertisement
Creativo

Creativo

Om din tvättmaskin eller din tvätt avger en dålig lukt, är det förmodligen fel på tvättmedlet och sköljmedlet som används på ett felaktigt sätt och kan sätta sig i tvättmaskinen och rören och dra till sig bakterier och mögel. Du kan också märka det från tvättmedelsfacket, om det ser smutsig ut. Lösningen i det här fallet är en grundlig rengöring av tvättmaskinen, som du kan göra med enkla och naturliga ingredienser.

Ta saften från två citroner och häll den i tvättmedelslådan tillsammans med ett halvt glas vinäger. Låt de två ingredienserna verka i någon timma, skölj sedan och torka perfekt, du kommer att se att resterna äntligen har försvunnit. Du kan också lägga i citronsaften direkt i hyttventilen tillsammans med ett glas vit vinäger och kära en tom tvätt90 grader.

Alternativt kan du också rengöra tvättmedelslådan med natriumbikarbonat: lös 20 gram bikarbonat i 1 liter vatten och lägg blandningen i tvättmedelsfacket och låt det verka i 30 minuter innan du sköljer med kallt vatten.

Fint salt kan också vara ett mycket värdefullt hjälpmedel för att få bort dålig lukt från tvättmaskinen: lös upp 5 matskedar i 1 liter kokande vatten och saften från en citron och använd denna blandning för att rengöra och desinficera hela tvättmaskinen.

Den dåliga lukten kommer att bli ett minne blott!

Advertisement