En frisk, parfymerad doft i badrummet hela dagen: använd en handduk

av Hilda Maria Morgan

07 September 2023

En frisk, parfymerad doft i badrummet hela dagen: använd en handduk
Advertisement

Med den ansträngning som krävs för att alltid hålla det rent, vill vi också att vårt badrum ska vara parfymerat och handdukarna som vi alltid har där inne kan hjälpa till. Faktum är att om vi är uppmärksamma, även när vi använder de mest parfymerade tvättmedlen, försvinner deras behagliga arom efter ett tag och för att få en bra parfym tar vi till olika typer av deodoranter och luftfräschare.

Inget fel med det, men en skål med potpurri tar ändå lite plats, liksom parfympinnar eller doftljus som vi bara tänder då och då. Med hjälp av våra handdukar kan vi dock få ett parfymerat badrum hela dagen.

Advertisement

Parfymerat badrum: knepen att lägga på minnet

Parfymerat badrum: knepen att lägga på minnet

Vi nämnde badrumsrengöringsmedel: de har vanligtvis behagliga dofter, men vi vet också att det inte alltid är möjligt att köpa olika rengöringsmedel för varje typ av yta. Men om vi har lite fast Marseille-tvål hemma kan vi enkelt använda den för att tvätta badrumsplattorna, liksom sanitetsarmaturerna: gör ett litet snitt på svampen du brukar använda, sätt in en tvålflinga och med lite varmt vatten kommer du för varje tag låta tvålen lämna sin omisskännliga doft efter sig!

Du kan också droppa några droppar av din eteriska favoritolja på toalettpappersrullarna i badrummet: en deodorant nästan utan kostnad, utan att behöva ta plats eller köpa specialprodukter.

Advertisement

Parfymera badrummet med handdukar

Parfymera badrummet med handdukar

pxhere.com

Men om du vill ha en parfym att förbereda och sedan spraya vid behov, som dessutom håller hela dagen, kan du använda handdukar. Det finns faktiskt alltid frottéhanddukar eller liknande redo att användas för att torka kroppens olika delar och kanske andra redo för att ersätta de använda som är prydligt hopvikta i någon möbel eller korg. Alla dessa kan hjälpa till i spridandet av en behaglig doft.

Faktum är att du bara behöver ta en sprayflaska, även en liten (sådana du använder för att ta med skönhetsprodukter när du reser!) och fylla den med vatten – helst destillerat – upp till 3/4 av dess kapacitet. Tillsätt sedan en tesked 95-graders etylalkohol och slutligen 5-10 droppar av din eteriska favoritolja, eller två eller tre olika oljor, om du vill kombinera deras dofter. Skaka lite och spraya lätt på handdukarna.

Det är en naturlig blandning, med väldigt lite alkohol för att fixera doften men inte tillräckligt för att förstöra handdukarna (som i alla fall tvättas ofta, så de riskerar mindre än andra tyger att bli förstörda). Du kan även använda samma produkt på till exempel gardiner, eventuellt utan alkohol.

Vilka dofter skulle du välja?

Advertisement