Skapa en klädkammare av ett litet rum eller hörn med dessa 13 kreativa idéer

av Hilda Maria Morgan

06 September 2023

Skapa en klädkammare av ett litet rum eller hörn med dessa 13 kreativa idéer
Advertisement

En egen klädkammare är en dröm som många av oss har odlat sedan tonåren, men tyvärr förblir denna typ av garderob ofta just en dröm på grund av platsbrist. Faktum är att i den kollektiva fantasin är ett stort hus med mycket utrymme tillgängligt en väsentlig förutsättning för att genomföra ett sådant inredningsprojekt, speciellt om du har en passion för mode och äger massor av kläder, accessoarer och skor.

Ett hus av blygsam storlek är dock inte alltid lämpligt för att skapa ett hörn dedikerat till detta ändamål. Men faktum är att ett litet rum eller ett hörn i sovrummet räcker, om det är tillräckligt rymligt och kanske möblerat med öppna garderober eller gör-det-själv-hyllor, för att skapa en skräddarsydd klädkammare och på så sätt förverkliga denna dröm med minimala kostnader och på ett litet utrymme. Och alla dina kläder och modeaccessoarer kommer lätt att hitta sitt dedikerade utrymme, samtidigt som du får ditt eget bekväma omklädningsrum.

Nedan föreslår vi 13 kreativa idéer att välja mellan.

Advertisement

1. Öppen klädkammare

Hyllor, en stång för att hänga upp kläder och öppna hyllor kommer att räcka för en DIY-klädkammare som kan ersätta en klassisk garderob utan att ta för mycket plats.

Advertisement

2. Enkelt och essentiellt

En enkel trähylla räcker för att placera alla dina kläder. Och den kommer inte alls ta upp mycket plats.

3. Klädkammare på vinden

Vad sägs om att göra hyllor i nedre delen av vinden? Du får därmed en dubbel fördel: du får en underbar klädkammare och du kommer att utnyttja det utrymme du trodde var oanvändbart.

4. Kreativ återvinning

Om du älskar återvinning, vad sägs om att göra en klädkammare med gamla trälådor? Det är både enkelt och roligt.

5. Garderobshörnet

Om du har ett hörn till ditt förfogande, vad sägs om att installera hörnhyllor? Välj metall som material: det förvandlar omedelbart ditt sovrum till en boutique.

Advertisement

6. Industriell stil

Om du älskar den industriella stilen, missa inte möjligheten att använda den i sovrummet också: för din klädkammare, välj enkla trähyllor med industriella metallrör för att hänga upp dina kläder.

7. Lite avskildhet för klädkammaren

Om du gillar idén med en klädkammare, men du föredrar att inte låta dina kläder visas på öppna hyllor, är en gardin lösningen du letar efter. Den låter dig skymma din garderob, men den kan öppnas vid behov, vilket ger dig större handlingsfrihet än en vanlig dörr.

Advertisement

8. Upphängd klädkammare

Även en enkel pinne som hängs upp från krokar från taket under trappan eller från snedtaket i ditt sovrum kan bli en perfekt garderob.

9. Platsbesparing

Enkla stänger som upptar hela väggen från golv till tak är den idealiska lösningen för en mycket stor garderob på ett litet utrymme.

Advertisement

10. Som i en affär

Vad sägs om att placera dina kläder och accessoarer som i en butik? En enkel klädhängare med hyllor och stänger duger fint.

11. Klädkammare i ett förråd

Även ett mycket litet rum som ett förråd kan bli den perfekta klädkammaren: organisera det ordentligt med höga hyllor, ställ och stänger för att kunna hänga upp dina kläder.

Advertisement

12. Blandad lösning

Om ditt sovrum är riktigt litet, kan det vara smart att använda blandade lösningar: en byrå med krokar eller stänger för att hänga upp kläder skulle kunna vara en perfekt platsbesparande lösning.

13. Klädkammare eller garderob?

Slutligen, om du inte vill ge upp din klädkammare på något sätt, men du vill att dina kläder ska förbli väl gömda i en stängd garderob, kan du skapa ett lite mer ambitiöst projekt. Om sovrummet är tillräckligt stort, skapa ett separat utrymme med en gipsvägg precis bakom sänggaveln. Möblera den med hyllor och skåp så är din klädkammare klar.

Har du redan hittat ditt projekt?

Advertisement