Är dina skor för tajta? Prova den här metoden och lös problemet på nolltid

av Hilda Maria Morgan

09 September 2023

Är dina skor för tajta? Prova den här metoden och lös problemet på nolltid
Advertisement

Alla, åtminstone en gång i livet, har vi säkert köpt ett par underbara skor, men inte kunnat använda dem. Varför då? Köpta i ögonblickets frenesi agerade vi kanske på impuls utan att tänka på konsekvenserna när vi gjorde vårt underbara inköp. Väl hemma fick vi sedan möjligheten att använda de där skorna och efter att ha haft dem ett tag inser vi att de var för trånga för våra stackars fötter. Så de hamnar i garderoben och användes aldrig mer.

Öppna garderoben igen: det är dags att vidga dem. Hur? Det finns många DIY-sätt för att ge en ny och bekväm form till våra skor. Ta reda på hur genom att fortsätta läsa.

Tighta skor: hur löser man problemet?

Tighta skor: hur löser man problemet?

Pixnio

Oavsett vilken typ av sko som ger dig det här problemet, finns det många hemliga metoder för att lösa det. Det finns inget så irriterande som fotvärk efter en dag i för tighta skor, varför du absolut måste hitta ett sätt att åtgärda besväret.

Om du däremot inte vill använda sprayerna som finns att köpa och är speciellt gjorda för att vidga skor, finns det många DIY-knep för att uppnå detta mål, varav ett är att slå på hårtorken och föra den över hela ytan av skon. Detta hjälper till att mjuka upp materialet den är gjord av och när den bärs kommer den att anpassa sig bättre till formen på din fot. Du kan också välja en serie strumpor som bärs ovanpå varandra. Tjockleken de skapar gör att skon expanderar och blir mer bekväm för din fot.

Men det är inte allt.

Advertisement

Här är den idealiska metoden för att göra skor mer bekväma

Här är den idealiska metoden för att göra skor mer bekväma

Creativo

Att få dina skor utvidgade och bekväma så att du kan använda dem igen är ibland en riktig utmaning, men låt oss inte misströsta. Om problemet är hälen, stortån eller lilltån, de ömtåligaste punkterna och som påverkas mest av kontakt med skornas väggar, kommer det att vara användbart och tillräckligt, i vissa fall, att helt enkelt att ha på sig skorna ett tag, kanske inomhus, för att få dem att anpassa sig till dina fötter. Fortfarande obekväma? Prova påsmetoden.

Ta en helt vanlig kökspåse, sådana lufttäta för förvaring av mat. Fyll den till hälften med vatten, lägg den i skon, ställ den i frysen och vänta. Bildandet av is och följande volymökningen av väskan kommer att göra att skorna expanderar och blir mer bekväma när de sedan används.

Skillnaden mellan före och efter kommer att vara betydande och kommer att göra dig förvånad över dess effektivitet. Så ta det där paret skor som du gillar så mycket men som du aldrig har kunnat använda och ta på dig dem snart tack vare detta fantastiska trick.

Advertisement