Naturligt DIY-rengöringsmedel: hur man använder lagerblad för att torka och deodorisera golv

av Titti Carlberg

30 Juni 2024

Advertisement

Golv hör till de ytor som dagligen blir smutsiga eftersom de välkomnar många som går runt i huset och även samlar upp smutsen som vi tar med oss utifrån med våra skor, på grund av att smulor, matrester och dryck faller ner, tvättmedel och andra produkter som smutsar ner. För att inte tala om damm, djurpäls och hår, vilket ökar smutsighetsgraden.

Av denna anledning är det av grundläggande vikt att noggrant ta hand om dessa ytor under hushållsstädningen, inte bara genom att noggrant sopa för att eliminera varje smula, dammkorn eller fasta rester, utan också genom att regelbundet torka dem för att alltid hålla dem rena och sanerade.

Ett rent golv är faktiskt det första grundläggande steget för ett städat, rent och sanerat hem så det är därför viktigt att utföra denna uppgift på rätt sätt. Idag förklarar vi hur ett lagerblad i moppen kan hjälpa dig med denna uppgift.

Att lägga lagerblad i skurhinken: vad är det bra för?

Creativo

Låt oss börja med att först påminna om att golvet måste sopas dagligen, till och med flera gånger dagligen och torkas regelbundet, åtminstone en gång i veckan, vid behov även oftare, använd trasa eller mopp och byt vatten ofta, undvik att låta det stagnera för att alltid åstadkomma ett optimalt resultat och för att inga dåliga lukter utvecklas. En bra idé är också att tvätta moppen eller trasan efter varje användning för att garantera en komplett rengöring.

Men vad gör lagerblad för nytta? Det är användbart både i matlagning och hushållsstädning, i synnerhet vid vård av golv erbjuder denna växt 4 viktiga fördelar.

  • polering: lagerblad polerar ytor, som med dess användning blir skinande och synbart renare; väldigt användbart på kakel, trä och laminatgolv, denna egenskap beror på den eteriska oljan som bladen släpper ut i vattnet;
  • antibakteriell: lagerblad är känd för de antiseptiska och antimikrobiella egenskaperna hos sin eteriska olja; att använda den när man torkar golven, särskilt om man har barn och/eller husdjur, kan därför vara användbart för att garantera maximal hygiennivå;
  • fräsch och behaglig doft: dess naturligt fräscha och behagliga doft kommer inte bara att hjälpa dig att hålla ditt hem doftande, utan är också ett utmärkt insektsmedel eftersom det är obehagligt för dem, särskilt på sommaren, när våra hem riskerar att invaderas av dessa ovälkomnande gäster;
  • ekonomiskt: sist med inte minst viktigt, detta rengöringsmedel är extremt billigt, på grund av den låga kostnaden för lagerblad som finns på marknaden och möjligheten att odla det i krukor på våra balkonger eller trädgårdar.

Advertisement

Lägga lagerblad i skurhinken: hur?

Pixabay

Hur använder man lagerblad i skurhinken? Tillvägagångssättet är väldigt enkelt:

  • fyll skurhinken med vatten, det bästa är att använda varmt vatten;
  • lägg i lagerblad, det räcker med 2 eller 3, låt det dra i några minuter tills de mjuknar och släpper ut sin eteriska olja;
  • torka golvet som vanligt: ditt hem kommer omedelbart att bli rent och sanerat.

Prova denna enkla och ekonomiska lösning, du kommer inte längre vilja använda något annat för dina golv!

Advertisement