Denna fantastiska och billiga DIY-flugfälla får alla flugor att försvinna på nolltid

av Hilda Maria Morgan

02 September 2023

Denna fantastiska och billiga DIY-flugfälla får alla flugor att försvinna på nolltid
Advertisement

sommaren gynnar höga temperaturer nedbrytningen av mat och organiska ämnen och följaktligen spridningen av flugor, vilket kan bli ett mycket irriterande problem hemma, särskilt om deras antal ökar exponentiellt.

Även om deras reproduktionshastighet alltid är hög, minskar flugpopulationen naturligt under den kalla årstiden, eftersom dessa insekter är särskilt känsliga för kyla. Vad kan du göra om du inte vill vänta på att temperaturerna ska sjunka för att bli av med dessa ovälkomna gäster? Att använda kemiska insekticider är ingen bra idé, eftersom det är produkter som också är ganska skadliga för miljön och för vår hälsa, men det finns flera naturliga medel som kan hjälpa oss att hålla flugor borta från våra hem.

Nedan föreslår vi hur man gör en fantastisk och otroligt billig DIY-flugfälla.

Advertisement

Gör denna fantastiska och billiga DIY-flugfälla på nolltid

Gör denna fantastiska och billiga DIY-flugfälla på nolltid

Imgur

Ingredienserna för beredningen av din DIY-flugfälla finns alltid till ditt förfogande i skafferiet:

  • 50 ml vatten;
  • 50 ml honung;
  • 50 g socker;
  • kartong;
  • redskap: en kastrull, sax, snöre och tidning.

Börja med att lägga de 3 ingredienserna i kastrullen. Blanda noggrant genom att värma på låg värme tills en homogen men inte alltför flytande konsistens erhålls. Medan blandningen svalnar skär du 5 cm breda och 30 cm långa remsor av kartongen, till vilka du lägger till ett snöre till slutet genom att göra ett hål.

Doppa sedan kartongremsorna i blandningen och häng upp dem, flugorna kommer inte längre ha en chans.

Advertisement

Varför fungerar denna billiga DIY-flugfälla?

Varför fungerar denna billiga DIY-flugfälla?

Alvesgasper/Wikimedia Commons

Men varför fungerar denna flugfälla så bra? Principen är densamma som industriellt flugpapper och hemligheten ligger i sockret, en mycket saftig föda för flugorna närmar sig för att äta det. Honungens klibbiga konsistens hindrar dock insekterna från att flyga iväg efteråt och håller dem fångade.

När remsorna är helt fulla med flugor, då är det dags att byta ut dem: förbered blandningen igen och doppa nya remsor i den. Du kommer att se att flugorna kommer att vara borta för alltid.

Inte en enda fluga kommer att flyga inne i ditt hus längre!

Advertisement