Vikten av att rengöra din resväska efter hemkomsten från semestern, speciellt hjulen

av Hilda Maria Morgan

05 September 2023

Vikten av att rengöra din resväska efter hemkomsten från semestern, speciellt hjulen
Advertisement

När du kommer tillbaka från semestern är en av de första tankarna du har (förutom medvetenheten om att semestern är slut) att städa huset. Faktum är att om du har varit borta från ditt hem i flera dagar kommer det att vara oundvikligt att ta itu med olika nödvändiga justeringar. Detta är förståeligt, rätt och korrekt. Det är dock väldigt få som anser att ett annat inslag som kommit hem med oss förtjänar särskild uppmärksamhet.

Låt oss prata om resväskan: att rengöra den ordentligt kan ge många fördelar. Låt oss tillsammans ta reda på de bästa knepen för att utföra denna operation på bästa möjliga sätt och varför det skulle vara tillrådligt att göra det varje gång du återvänder från en extern miljö.

Advertisement

Rengöring av hjul på resväskor

Rengöring av hjul på resväskor

Creativo

Naturligtvis är det främsta skälet till att du alltid bör rengöra din resväska hygienen: endast genom att dra din resväska runt om på flygplatser eller på vägen kommer den oundvikligen att samla en stor mängd bakterier och smuts. Av denna anledning är det viktigt att börja rengöra från hjulen eller från de delar som är mer benägna att komma i kontakt med smutsiga ytor. Låt oss se hur man gör.

Först kommer det att bli nödvändigt att ta bort eventuella rester som fastnat på hjulen. När det är klart fortsätter vi med en mer noggrann rengöring: ta en balja med varmt vatten och häll i 2 matskedar Marseille-tvålflingor i den och vänta tills de har smält. Gnid med en trasa på väskan för att ta bort alla synliga fläckar och torka till sist allt ordentligt.

Genom att göra detta kommer inte bara den stora majoriteten av smutsen att tas bort från resväskan, utan resväskans livslängd kommer också att förlängas tack vare dessa behandlingar som också kommer att fungera som underhåll, speciellt om resväskan har hjul.

Advertisement

Knep att känna till

Knep att känna till

Freepik

När det gäller rengöring av resväskans insida, ta bort dammet och eliminera alla spår av sand eller andra rester som kan förekomma. Förbered sedan en lösning bestående av en homogen mängd vatten och vinäger och spraya på de inre ytorna med en sprayflaska. Låt verka några minuter och rengör sedan noggrant med en trasa, gärna mikrofiber. Det är mycket viktigt att vara uppmärksam på att låta interiören torka helt för att undvika utveckling av dålig lukt.

När det gäller en resväska/väska av tyg är det bäst att använda ett milt rengöringsmedel för att rengöra utsidan. Rengör utsidan av resväskan noga med en trasa och rengöringsmedel, var särskilt uppmärksam på den nedre delen som tenderar att vara smutsigast. Skölj sedan med en ren men lätt fuktad trasa och låt torka.

För en hård resväska är rengöringen ganska enkel: använd rengöringsservetter eller en fuktig trasa indränkt i lite Marseille-tvål eller så kan du använda en lösning som består av vatten och 1 matsked bikarbonat för djupare rengöring.

Skötseln av vårt hem är oerhört viktigt, men glöm inte att just av denna anledning måste allt som vi tar med in utifrån, inklusive resväskor, rengöras och desinficeras vederbörligen!

Advertisement