Ett glas vatten i ugnen: knepet som kan minska dina utgifter

av Hilda Maria Morgan

31 Augusti 2023

Ett glas vatten i ugnen: knepet som kan minska dina utgifter
Advertisement

Oavsett vilken inkomst du har så slår vi vad om att du inte skulle ha något emot att kunna spara lite pengar i slutet av månaden, eller hur? Vet väl att med viss försiktighet är detta faktiskt möjligt. Men vi måste känna till de knep som krävs för att optimering ska regera i våra hushåll. På vilket sätt?

Vi kommer att förklara det för dig omedelbart: det är inget nytt att vår tid omfattar en verklighet som blir allt mer teknisk och teknik är synonymt med energi. Med andra ord, alla dessa bekvämligheter som gör våra liv lättare förbrukar denna resurs. Så det blir viktigt att veta hur du får ut det mesta av dina apparater: låt oss tillsammans se några användbara "tips".

via Serious eats

Advertisement

Glastricket

Glastricket

Creativo

Vissa hushållsapparater är numera nödvändiga i de flestas hem: kylskåpet, tvättmaskinen och ugnen, till exempel. Av dessa apparater vill vi berätta hur du kan spara pengar genom att utnyttja ugnen på bästa sätt.

Faktum är att fler och fler lagar ofta mat med denna otroliga apparat: den är mycket bekväm att använda och låter dig laga en mängd olika recept. Det finns dock en baksida och den är ganska "besk". Att laga mat i ugnen kräver i allmänhet mycket längre tid än vad som krävs för att laga mat i en stekpanna istället.

Och tid kan översättas till pengar. Pengar vi spenderar. Oavsett om du har en gasugn eller en elektrisk ugn är skillnaden inte särskilt stor: dina räkningar kommer fortfarande att påverkas om du lagar mat i den ofta. Men det finns ett knep som kan komma våra behov till mötes.

Advertisement

Användbara spartips

Användbara spartips

ArthurHidden/Freepik

Det är ganska enkelt och billigare än så här går det nog inte ens att föreställa sig att det skulle kunna vara: ett glas fyllt med vatten räcker. Du undrar säkert hur "mekanismen" bakom detta konstiga trick fungerar. Vi berättar det på en gång.

Vattnet, som strikt måste hällas i en glasbehållare, absorberar värmevågorna från ugnen och denna procedur verkar kunna minska matens tillagningstid!

Den direkta konsekvensen blir att vår apparat förbrukar mindre resurser och på så sätt erhåller en rimlig besparing av pengar. Dessutom hjälper detta trick också till att laga maten bättre, genom att det minskar risken för endast delvis tillagning. Vi skulle också vilja rekommendera ytterligare en användbar strategi som syftar till att spara pengar.

Vid mycket långsam tillagning av mat, försök att stänga av ugnen cirka 20 minuter tidigare än vad som rekommenderas av receptet du följer: apparaten kommer fortfarande att hålla höga temperaturer även om den inte längre förbrukar någonting!

Advertisement