Därför är det ett lysande knep att stryka på bakplåtspappret med salt

av Hilda Maria Morgan

30 Augusti 2023

Därför är det ett lysande knep att stryka på bakplåtspappret med salt
Advertisement

Det spelar ingen roll vilken årstid det är och hur varmt det är, strykjärnet är en apparat som man villa använda så lite som möjligt: ​​strykning är inte precis synonymt med kul. Men att stryka är nödvändigt för alla som bryr sig om att se snygga och prydliga ut och som inte vill gå runt med tydliga veck på kläderna.

Så vi måste alltid vara redo att lägga vantarna på alla de plagg som vi vill visa upp oss i oklanderligt, som skjortor och blusar till exempel. Men de som återkommande använder strykjärnet känner väl till att en rad problem kan uppstå...

via Architecturaldigest

Advertisement

Rengöringsknep

Rengöringsknep

publicdomainpictures.net

Faktum är att kläder kan bli förstörda och nej, låt oss inte prata om uppenbara brännskador som är symptomatisk för distraktioner eller produkter av låg kvalitet som har förstört dem eller till och med smält dem.

I det här fallet kan det vara användbart att känna till det här praktiska systemet för att ta bort den smälta plasten som har smält med apparaten: efter att ha kopplat ur strykjärnet och låtit det svalna, fyll en behållare med isbitar och placera strykjärnet på isen som snabbt gör plasten hård. Efteråt räcker det med att försiktigt ta bort de oönskade delarna med en kniv.

Slitaget av strykjärnet är det verkliga problemet och det är oundvikligt och direkt proportionellt mot användningen av det. Det finns dock ett men: det är möjligt att rengöra och till och med förhindra de flesta av problemen med speciella "trick". Låt oss se några av dem tillsammans.

Erkänn det, du tyckte det var ganska konstigt att se läsa om att använda bakplåtspapper, salt och ett strykjärn tillsammans. Ändå är detta just en av de mest effektiva metoderna för att ta bort "brännskador och fläckar" från stryksulan på strykjärnet. Hur då?

Advertisement

Botemedlet "salt" : för användbart för att inte känna till det

Botemedlet "salt" : för användbart för att inte känna till det

Creativo

Enkelt: gnugga försiktigt det redan varma järnet på saltet som placerats på bakplåtspappret. På så sätt tar saltet bort de brända fläckarna och kalkresterna på strykjärnet.

Alternativt, en särskilt lämplig metod för att ta bort "beläggningar" består av att doppa en handduk i vinäger och sedan låta järnet vila på det i cirka 30 minuter: det kommer att bli så gott som nytt!

Men hur kan vi förhindra att smuts och kalk förstör vårt strykjärn? Att undvika att använda för "hårt" vatten, såsom kranvatten, kommer säkerligen att hjälpa din apparat att få en längre "livslängd": vi rekommenderar dig att använda destillerat vatten, vilket ofta rekommenderas.

En annan bra lösning kan vara att använda en bomullspinne för att rengöra ånghålen ofta, så att de inte täpps igen. Kände du till dessa DIY-tricks?

Advertisement